El novembre és el mes que la Fundació Miquel Martí i Pol dedica, des del 2006, a recordar el poeta amb un ampli ventall d’activitats festives, culturals i acadèmiques per impulsar el coneixement de la seva obra i del seu llegat. Les Jornades Miquel Martí i Pol d’enguany arrenquen el 3 de novembre i, durant diversos caps de setmana del mes, faran protagonistes les paraules, la creació i la poesia en diversos espais i localitzacions arreu de Catalunya a través d’actes d’homenatge al poeta, lliurament de premis literaris, artístics i pedagògics, visites comentades i rutes literàries, cicles poètics, actes acadèmics, espectacles i tallers.

Després de l’edició de 2020, en què totes les propostes van ser en format digital, les Jornades tornen a la presencialitat, comptant sempre amb totes les mesures sanitàries encara necessàries. En podeu consultar la programació completa en aquest enllaç i us servim els detalls de tres cites destacades on la veu i la música tenen el paper principal.

Foto: Fundació Miquel Martí i Pol
Foto: Fundació Miquel Martí i Pol

Recital Un hivern plàcid, de Miquel Martí i Pol
Dissabte 6 de novembre a les 19 h, al Teatre Eliseu de Roda de Ter.

Els actors Jordi Bosch i Jordi Boixaderas llegiran poemes d’Un hivern plàcid, poemari que Miquel Martí i Pol va publicar el 1994. El recital comptarà amb l’acompanyament musical de Xavier Bosch i la introducció dels textos de Roger Canadell.

L’assistència és gratuïta i preferent amb inscripció prèvia a través de correu electrònic o del telèfon 938500355.

Concert JU musica els poetes
Dissabte 13 de novembre a les 20 h, al Teatre Eliseu de Roda de Ter.

La cantant JU porta al Teatre Eliseu de Roda de Ter un espectacle únic en el qual posa veu a poetes com Miquel Martí i Pol, Pere Vilanova, Víctor Sunyol, Jaume Coll i Mariné i Ovidi Montllor acompanyada de la delicadesa del violí de Coloma Bertran i de l’harmonia dels acords de la guitarra de Ricard Puigdomènech. En aquesta ocasió única incorpora a l’escena peces clàssiques tant del folklore local com internacional, que formen part de la nostra història i de la nostra cultura.

L’assistència és gratuïta i preferent amb inscripció prèvia a través de correu electrònic o del telèfon 938500355.

JU, Coloma Bertran i Ricard Puigdomènech. Foto: cedida
JU, Coloma Bertran i Ricard Puigdomènech. Foto: cedida

Espectacle Aixopluc, el vers als peus. Sinergies al voltant de Miquel Martí i Pol
Diumenge 14 de novembre a les 11 h, al Teatre Eliseu de Roda de Ter.

El Vers Als Peus és un espectacle creat expressament per l’ocasió on es reuneixen la música, la dansa i la poesia i clourà les jornades per recordar i commemorar el poeta. El duet Aixopluc són Joel Díaz (piano i acordió) i Queralt Valls (violí i viola), i posaran música al moviment i les paraules de Miquel Martí i Pol escollides per Martina Arqués i Sònia Serra.

En el mateix acte, conduït per Xavier Graset i que comptarà amb la presència de l’Il·lm. Sr. Joan Carles García Cañizares, Diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, i el Sr. Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, es farà el lliurament dels següents premis literaris, artístics i pedagògics: 37è Premi de poesia Miquel Martí i Pol (amb la col·laboració de la Institució Puig-Porret i Reduccions. Revista de poesia); 5è Premi d’il·lustració de poemes de Miquel Martí i Pol (amb la col·laboració de Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA); 5è Premi InstapoemaMMP (amb la col·laboració de Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA); 9è Premi Sebastià Álvarez al millor Treball de Final de Grau de temàtica educativa de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic-UCC; 3r Premi Sebastià Álvarez al millor Treball de Final de Màster de temàtica educativa de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic-UCC; i 32è Premi ARC de narrativa infantil i juvenil (amb la col·laboració de l’Associació Roda de Comerciants ARC).

L’assistència és gratuïta i preferent amb inscripció prèvia a través de correu electrònic o del telèfon 938500355.

Imatge de l’entrega dels guardons en l’edició de 2019. Foto: Fundació Miquel Martí i Pol
Imatge de l’entrega dels guardons en l’edició de 2019. Foto: Fundació Miquel Martí i Pol

Nou comentari

El piano

Comparteix

De mi

Som de carn i os i som esquerda
Comparteix

Paranoid Android

When I am king / You will be first against the wall
Comparteix

No ho puc fer per tu

Si ets bo per començar, també vull veure si ho acabes
Comparteix

Something

I don't want to leave her now/ You know I believe and how

Passadís

Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX
Comparteix

Soc infermer i només tinc dues mans

14 il·lustracions sobre la rutina del personal sanitari

Comparteix