La bellesa en la foscor

La llibreria Foster & Wallace recomana «Un vespre al paradís» de la Lucia Berlin

Foto: Sandra Ortiz


La Lucia Berlin que vam descobrir a l’imprescindible Manual de les dones de fer feines segueix en Un vespre al paradís (L’altra Editorial, en castellà a Alfaguara) un nou llibre que també és un recull de contes que havia publicat en 3 o 4 llibres de poca repercussió.

A Un vespre al paradís segueix totes les coses bones que ja hi havia al Manual. Més i millor. La revelació continua. Aquella tristesa i aquella força, aquells personatges femenins narradors (que potser i segurament són la mateixa Lucia), els marits alcohòlics i drogaddictes, els submarinistes, etc. Lucia Berlin destaca per com pot trobar la bellesa dels racons més foscos i la foscor als llocs més il·luminats però sobretot ens demostra com la bona literatura, alguns llibres encara ens poden remoure per dins alguna cosa. Aquella cosa, que només de tant en tant fan els bons llibres quan els trobem i la màgia de poder saber que aquesta dona anònima, amb una vida tan castigada i marcada pel destí, ens deixa en herència aquests relats tan impecables i commovedors. L’exemple que la creativitat pot sortir dels llocs més inesperats i grisos.
 

  El llibre recomanat


 Títol: Un vespre al paradís.
 Autora: Lucia Berlin.
 Traducció: Josefina Caball.
 Editorial: l’Altra.
 

 Qui el recomana 

 Llibreria: Foster & Wallace.
 Adreça: carrer de la Riera, 20, Vic.
 Qui la cuida: Toni Ferron.


L’ànima de la llibreria

La llibreria Foster & Wallace som una petita llibreria d’uns 70 m2, independent (intentem funcionar segons el nostre criteri empresarial i literari), catalana (confiem i apostem pels autors i la cultura d’aquest país) i que tenim de tot (per infants i per adults i de tots els temes), que ens agraden els llibres i que pensem que la cultura i les humanitats són l’única cosa que ens pot salvar. Volem ser una llibreria on els nostres clients i clientes estiguin bé i siguin feliços, amb bons llibres seleccionats -creiem que no és necessari tenir tots els llibres que es publiquen- i per això hem de fer de filtre perquè el nostre públic ho tingui fàcil.

Som (o intentem ser) doncs, una llibreria personal, amb personalitat i que ens movem enmig dels coneixements i l’entreteniment, igual que l’obra del gran David Foster Wallace, un autor que ens agrada molt i que es movia entre l’erudició i la diversió. Així ens agradaria ser també.
 

Foto: Ferran Blancafort

Comentaris

    Biel Barnils Desembre 25, 2018 11:19 pm
    No he llegit el llibre i prenc nota. Gràcies, Toni. Però sí que conec la llibreria Foster & Wallace i quan aneu a la ciutat de Vic em sembla que és de visita gairebé obligada. Per l'espai, molt acollidor, i per la fantàstica tria de llibres.

Nou comentari

Ajudeu-me
A canviar per roses les espines
One
Més entrades...