El Mercat de Lletres d’Igualada ha celebrat la seva cinquena edició amb la intenció de promoure l’escriptura i la lectura, donar a conèixer autors catalans i locals i fomentar l’ús de la llengua catalana. Entre totes les activitats que s’hi han organitzat, des de tallers per als petits fins a presentacions de llibres, hi han ocupat un lloc important els concursos de fotografia i d’escriptura. Compartim els tres guanyadors del concurs de microcontes.

Foto: Jonas Schmieta



El buscador

Sílvia Vila Regí

1r premi

Un bon dia, en Jaume, un preciat lletraferit, convençut que en algun lloc l’esperava el mot perfecte sortí a cercar-lo arreu; buscà incansablement per pobles, llibres i boques de la gent. Sense forces, s’estirà a dalt d’un penya-segat quan tot d’una comprengué quin era el mot perfecte! Ningú mai ho sabé perquè tot s’ho emportà el vent.



La desmesura d’en Ramon

Mª Carme Martin Egea

2n premi

En Ramon era sastre per herència i obligació. Vint anys de mides exactes l’havien convertit en el més prestigiós de la contrada. Tot gràcies a un secret: la cinta mètrica de l’avi, exacta i infal·lible. Fins que la va perdre, i els vestits… Mai més a la mida.

Devia ser un senyal: hora de tancar la sastreria i dedicar-se a la seva veritable vocació: el circ!



Ramon

Xavier Sánchez Garcia

3r premi

No tots els que el coneixien afirmaven rotundament que en Ramon portava una vida plena d’excessos; però tothom coincidia que mereixia una mort fora d’òrbita, a la seva alçada. El gust pel risc i l’habilitat pels negocis li havien proporcionat grans beneficis (i un grapat d’enemics).

Mentre se’n sortia de l’atac dels voltors, somreia i se sentia desmesuradament feliç.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa