Foto: Llibreria Sendak



Un llibre que ens ha emocionat molt a tots dos és l’àlbum il·lustrat Guji Guji, del taiwanès Chih-Yuan Chen, publicat per l’editorial Thule.

Un ou de cocodril arriba per atzar a un niu d’ànecs mentre la mare ànega els cova –està absorta llegint i no se n’adona– i és criat com un més de la família, tot i que a en Guji Guji li resulta més difícil ser un ànec que als seus germans. Un dia coneix uns altres cocodrils que li revelen qui és i que tenen tota la intenció de menjar-se la seva família.

És, de fet, una reelaboració del conte de l’aneguet lleig i, per tant, també tracta l’autodescobriment i la recerca de la pròpia identitat, amb la diferència que el seu autor ens convida a reflexionar sobre la convivència entre cultures des d’un to desenfadat, empoderant el seu protagonista, que és capaç de prendre finalment consciència de la seva condició de coco-ànec i d’acceptar-la.

Un àlbum per reflexionar sobre la família i parlar sobre el respecte per la diferència, tant a casa com a l’aula. Una petita meravella i un imprescindible en tota biblioteca infantil.


El llibre recomanat

Títol: Guji Guji.
Autor: Chih-Yuan Chen.
Editorial: Thule.
Any edició: 2003.

Qui el recomana

Llibreria: La llibreria Sendak.
Adreça: c/ Còrsega, 461. Barcelona.
Qui la cuida: L’Aitor Martos Ortiz i la Núria Càrcamo Bonet.


L’ànima de la llibreria: Som una llibreria de proximitat especialitzada en literatura infantil i juvenil, situada entre Gràcia i la Sagrada Família. Sempre hem estat bons lectors, però des del naixement de les nostres petites llibreteres –l’Aurembiaix, filla de la Núria, i l’Olivia, filla de l’Aitor–, hem tornat a connectar amb la LIJ com mai abans ho havíem fet. I des de fa un any i mig que treballem per fer possible un projecte que, per fi, s’ha convertit en realitat i que ens ha permès fer un gir de 180 graus a la nostra trajectòria professional. Per a nosaltres la llibreria forma part d’un projecte de vida que ens permet treballar amb allò que ens omple i ens fa feliços: els llibres i la literatura.

Creiem en el comerç de barri i en un model de llibreria de proximitat que sigui un punt de trobada d’infants, joves i les seves famílies. Volem fer valer els llibres com a objecte cultural i artístic, i la lectura com a font de diversió, plaer i coneixement. Recomanar, sí, però també acompanyar, créixer i compartir. Ser amics i companys de viatge dels nostres lectors.

A la Sendak oferim un fons majoritàriament en català, divers i de qualitat, que hem confeccionat triant cada un dels nostres llibres. Apostem per l’àlbum il·lustrat, un gènere que ens té enamorats des de fa anys, els llibres per a preescolars (0-3 anys) i els clàssics.

A més de llibres, també disposem d’una selecció de jocs i joguines que considerem úniques i especials, moltes d’elles fetes a mà per petites empreses d’aquí. En la nostra tria hem procurat escollir aquelles joguines que creiem que estimulen la capacitat dels nens i nenes d’inventar i compartir tot tipus d’històries.

Aviat també organitzarem activitats i obrirem diferents clubs de lectura, perquè pensem que la llibreria ha de ser un espai de descoberta i una font d’experiències singulars tant per als llibreters com per als lectors.

Foto: La llibreria Sendak

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa