Contes negres

La llibreria El Setciències recomana «La habitación de Nona» de Cristina Fernández Cubas

Foto: La llibreria El Set-Ciències


L’autora va néixer a Arenys de Mar perquè el seu pare hi feia de notari. Però ella no hi viu ara. És una escriptora que sempre l’hem tingut en compte però jo no l’havia llegit mai. I no fa gaire li van donar el premi de narrativa i va ser llavors quan vaig decidir llegir La habitación de Nona, perquè va ser el títol premiat.

Em va encantar la seva manera d’escriure: elegant, irònica, precisa. Cap escriptora com ella sap revisitar la infantesa, la maduresa, la soledat i la família. A més, ha estat considerada com una de les millors contistes de la literatura espanyola. Són contes curts vestits amb un humor una mica negre, i que sorprenen. Perquè avui en dia entre que es produeix tant i que no tens temps de llegir-ho tot, em trobo que llegeixo quatre o cinc llibres i no m’agraden. Perquè distingeixo entre el que són llibres i el que és literatura, i aquest ho és.


Montse Mas

 

 El llibre recomanat
 
 Títol: La habitación de Nona
 Autora: Cristina Fernández Cubas
 Editorial: Tusquets
 Any d’edició: 2015

 Qui el recomana 

 Llibreria: Llibreria El Setciències
 Adreça: carrer Ample, 9 (Arenys de Mar)
 La cuida: Montse Mas, Rafael Estanislao i Joan Dulsat

 


L’ànima de la llibreria: Vam obrir el setembre del 1979 al  carrer Ample d’Arenys de Mar, al costat de l’ajuntament. Necessitàvem un espai cultural, a la tan literària Arenys de Mar, la Sinera de Salvador Espriu, on trobar literatura, poesia, art, música i tot allò que tingués relació amb la cultura. Més endavant, el 1996, vam muntar l’editorial Els llibres del Setciències, especialitzatada en autors i temàtica locals.

El moment actual del món del llibre és bastant incert, com en molts altres sectors. Tot i així, continuarem lluitant per mantenir els llibres a prop, fent-ne la nostra passió.
 

Foto: La llibreria El Set-Ciències

Nou comentari