Foto: Llibreria Etcètera


Passats més de 30 anys de llibreters, hem llegit centenars i centenars de llibres; i quan se’ns demana que triem, acostumem a quedar-nos en blanc. Avui he decidit escollir-ne un perquè va marcar un abans i un després a les meves seleccions literàries.

Tenia uns 13 anys que vaig acompanyar la meva mare a la seva llibreria habitual. Ella va comentar al llibreter que jo ja hauria de fer un canvi, qualitatiu, i deixar les lectures infantils. El llibreter em va recomanar un Chesterton: va ser tal l’impacte! I així vaig descobrir un gran autor, una gran època. I ja no vaig parar. Després van venir les Bronté, Jane Austen, Conan Doyle, George Elliot i encara no m’he aturat.

Als relats del pare Brown, situats en el període d’entreguerres, el rector d’una petita parròquia del Yorkshire –malgrat la seva aparent ingenuïtat– es converteix en un magnífic detectiu en una Anglaterra rural.


Xon Pagès

El llibre recomanat

Títol: Els relats del pare Brown.
Autor: G. K. Chesterton.
Editorial: La Magrana.
Traducció: Imma Estany
Any d’edició: 2013.

Qui el recomana

Llibreria: Llibreria Etcètera.
Adreça: carrer Llull, 203 (Barcelona).
La cuida: Xon Pagès i Sàez, Pedro Touzón i Blesa, Alexandre Lerís i Casals.


Quatre pinzellades: Vam començar l’Etcètera, l’Àlex i jo, als anys 80. I durant tot aquest temps hem vençut moltes dificultats. Ser una llibreria de barri i no pretendre ser res més no sempre ha estat ben entès. Un dels majors plaers que tenim, com a llibreters, és gaudir de l’accés ràpid a tants i tants llibres. Quan descobrim una petita joia (que n’hi ha i moltes) sabem que som uns privilegiats.

No ens podem queixar i estem orgullosos de l’equip que hem creat, d’haver aconseguit remuntar la crisi, dels nostres clients –i anem ja per la tercera generació– i com molts d’ells han esdevingut amics. Hem sabut trobar l’equilibri entre fer comerç i alhora difusió cultural, fer allò que volem. Tenim present què som i on som, al Poblenou de Barcelona i, per tant, la seva història, i les seves autores i autors gaudeixen d’un lloc destacat a la nostra llibreria, a les nostres presentacions.

Crec que hem arribat a un bon punt de maduresa, fem allò que més ens omple, que ens ve de gust, obviant modes i tendències. Superat allò que és obvi (les parets no són de goma), tenim els llibres que o bé ens agraden o bé considerem oportú tenir. Som una llibreria independent i aquests últims anys som allà on volíem ser, feliços.


L’edició del primer llibre de G. K. Chesterton que Xon Pagès va llegir.

Foto: Llibreria Etcètera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa