Irene Tortós-Sala a L’Altell.

El cap sota l’ala

És curiós: la comunicació és la capacitat més desenvolupada que tenim els humans i, alhora, és difícil que flueixi entre aquests mateixos humans, especialment entre parelles. I, encara més especialment, entre parelles que s’estimen, que es necessiten, però que potser no ho saben prou. O que no volen saber-ho. Hi ha coses que espanten, i fem com els estruços. L’amor, la dependència, el sexe i els zels són feres desconegudes, no hi ha manuals d’ús i manteniment. Per això ens equivoquem tant i tan sovint.

Enamorats —títol enganyós— és la narració d’un d’aquests fracassos. Escrit des del cervell masculí, l’home ens explica poques coses d’ell mateix: està a punt d’entrar en la quarantena, és escriptor, no se sap ben bé de què, no té residència fixa i viu en un hotel. Però sí ens explica com és ella, tot i que, és clar, ho fa des del seu angle. Mai no podrà ficar-se realment dins la seva pell o el seu cervell.


El llibre recomanat
Títol:
Enamorats
Autor: Alfred Hayes
Traductor: Alfred Torrescana
Editorial: Edicions 62
Any: 2014

La llibreria que el recomana
Nom:
Llibreria L’Altell
Adreça: Carrer de la Canal, 2 (Banyoles)
Qui la cuida: Irene Tortós-Sala
Què ens agrada: L’Altell és una llibreria molt activa pel que fa a clubs de lectura —n’organitza sis al mes i de temàtiques molt variades—. La Irene té una cura especial per la literatura infantil i destaca la importància d’apropar els llibres als més menuts. No han de ser lectors potencials, sinó lectors reals des del principi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa