El 2016 es commemora l’Any Ramon Llull amb motiu del setè centenari de la mort de l’escriptor i pensador. El projecte Enllulla’t, impulsat per la Fundació Carulla i la Fundació Catalunya-La Pedrera, posa a l’abast dels alumnes i professors de secundària recursos educatius per apropar-se a la figura de Llull. La idea és defugir els tòpics i acabar amb la idea que la literatura medieval avorreix els joves, de manera que s’intenta que dins els textos de Llull trobin punts en comú amb la seva vida quotidiana.

EnllullatEnllulla’t vol tenir en compte les múltiples vessants del saber que va abordar Ramon Llull, ens en vol oferir una perspectiva global, i ens ho anuncia visualment. Un arbre dividit en diverses branques ens dóna accés a totes les disciplines: des de la llengua fins a les matemàtiques.

Enllullat

El web combina la possibilitat de descarregar textos amb l’accés a arxius d’àudio en català actual i en català medieval. També proposa un concurs literari i anima a elaborar murals creatius relacionats amb l’autor. En definitiva, es tracta d’un conjunt d’unitats didàctiques que busquen el dinamisme i la implicació dels alumnes a l’aula. Una proposta divertida i original per aprendre literatura, ja sigui d’avui o del segle XIII.

Nou comentari

Comparteix