Hi havia una vegada una dona que viatjava moltíssim. De petita, viatjava en camió amb els seus pares. De gran va continuar viatjant: en avió, en tren, autobús i fins i tot a lloms d’un elefant!

Va recórrer milers i milers de quilòmetres, any rere any, perquè volia difondre un missatge important, i volia fer-lo arribar de viva veu a tantes persones com fos possible.

Es deia Gloria Steinem, i la seva idea era senzillament revolucionària: creia que els homes i les dones som iguals. Creia que les dones havien de tenir dret a decidir si volien ser mares, que havien de cobrar el mateix sou que els homes i que mai, mai, no havien de patir maltractaments de cap mena.

La Gloria era feminista.

Molta gent creia que, sense un home al costat, una dona no era realment una persona. Per a ella, aquesta idea era ridícula: «Una dona sense un home», deia rient, «és com un peix sense bicicleta!».

Explicava a les dones que podien triar la vida que elles volguessin, i que tothom no havia de viure de la mateixa manera. Que no havien de tenir fills si no en volien. També creia que hi podia haver moltes menes de famílies, i que totes podien ser felices, sempre que tothom s’estimés i es respectés.

Encara avui són moltes les dones que s’emmirallen en la Glòria per lluitar pels seus drets. «De vegades la veritat pot fer-te enfadar molt», admet, «però al capdavall és l’única cosa que et farà lliure».




Contes de bona nit per a nenes rebels 2



© Elena Favilli i Francesca Cavallo
© De la il·lustració: Malin Rosenovist
© De la traducció: Maria Cabrera Callís
© Estrella Polar, 2018

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa