Foto: Llibreria l’Odissea


Què passava al món quan vaig néixer? Aquesta pregunta sempre m’ha creat molta curiositat i Pablo Martín Sánchez ficciona una possible resposta a Tuyo es el mañana. Escriu una història del dia que ell va néixer, el 18 de març de 1977, a través del que van fer aquell dia sis personatges. Ells també en són els narradors, i amb els seus ulls entrem a una Barcelona en ple procés de canvi. Moltes de les ferides i dels neguits de llavors continuen ben vius actualment. L’autor ens endinsa en la intimitat d’aquestes sis veus, entre les quals hi ha un gos o un quadre penjat a la paret, i a través d’elles es reflecteixen temes col·lectius dels setanta com la violència política o la compra il·legal de nadons.

Pablo Martín Sánchez ens va deixar parats a molts lectors amb la seva primera novel·la, El anarquista que se llamaba como yo, i el bon record d’aquell llibre va fer que els ulls se’m dirigissin a Tuyo es el mañana tan bon punt va arribar a la llibreria. Són dos llibres que no s’assemblen gaire. És molt fascinant veure com un escriptor és capaç de fer dues novel·les tan diferents i tan interessants alhora. Els punts de partida de cadascuna són curiosos: a la primera, l’autor partia del seu nom; en aquesta busca en el dia del seu naixement per acabar amb uns personatges que no tenen res a veure amb ell. Les dues estan ambientades en èpoques passades, a totes dues la situació política del moment hi és molt present. Tuyo es el mañana sorprèn per l’estructura, crida l’atenció per la vida dels personatges, per la manera com està narrada i deixa petjada per la força de les històries.

Pep Garcia


El llibre recomanat

Títol:
Tuyo es el mañana.
Autor: Pablo Martín Sánchez.
Editorial: Editorial Acantilado.
Any d’edició: 2016.

Qui el recomana
Llibreria: Llibreria L’Odissea.
Adreça: carrer de la Font, 26 (Vilafranca del Penedès).
La cuida: Sílvia Mir, Aida Grau i el Pep Garcia.

Quatre pinzellades: És una llibreria independent i un projecte cultural de Vilafranca del Penedès. El nostre fons és general, però amb uns criteris concrets: destaquem la bona literatura i les obres que convidin a pensar, a descobrir, a preguntar-se les coses de nou.

En un mateix dia podem recomanar des d’un llibre per a una nena que comença a llegir, una guia de vins, una novel·la gràfica o un assaig filosòfic, fins a l’última novel·la que ens ha pres l’alè, un llibre per regalar a algú que no llegeix, un llibre d’història o un poemari. I això és genial. Tenim els peus al Penedès i els ulls mirant el món. Treballem amb escoles i centres de formació i som molt exigents amb la gestió dels encàrrecs. Formem part de la cooperativa de llibreries independents Bestiari. Cuidem el nostre web i procurem ser actius a les xarxes.

I alhora intentem que la llibreria sigui un espai on bategui la cultura, sobretot amb iniciatives que parteixin dels llibres. Tirem endavant el Premi El Lector, l’Escola de Lletres, tenim un club de lectura, organitzem presentacions de llibres, fires, cicles, jornades, recitals, hem impulsat un documental… Tot plegat per encomanar la lectura i apropar la cultura a tothom, i per poder seguir fent aquest ofici tan enriquidor.

Foto: Llibreria l’Odissea

Nou comentari

El piano

Comparteix

Last Dance

It's my last chance/ For romance tonight
Comparteix

Chiquitita

Si es que tan triste estás/ para qué quieres callarlo
Comparteix

La Gymnopédie de Satie

Escoltem una de les peces més conegudes del compositor francès
Comparteix

Tantes coses a fer

La vida és el que et passa/ mentre fas plans per tenir-ho tot lligat

Passadís

Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX
Comparteix

Soc infermer i només tinc dues mans

14 il·lustracions sobre la rutina del personal sanitari

Comparteix