Fotograma d’un dels projectes de l’agència creativa CODEA


El Blanc Festival arriba a la seva onzena edició amb un programa ple de conferències, classes magistrals i activitats entorn del disseny i la creativitat. En aquesta edició, que per primera vegada acull el Museu del Disseny, el festival continua posant al centre el talent emergent i el reconeixement als grans mestres i pioners del disseny del nostre país.

Durant els dies 3, 4 i 5 d’octubre, el Blanc Festival ofereix l’oportunitat de veure dissenyadors treballant en directe, una mostra dels processos creatius dels artistes locals i una programació continuada de tallers interactius per potenciar la creativitat i mostrar les eines més innovadores del sector del disseny.

L’essència del Blanc

Les conferències de contingut creatiu són la columna vertebral del Blanc Festival, oxigenades per xerrades de varietés amb continguts diversos i sorpreses preparades pels directors del festival. En aquesta edició, en què se n’han programat fins a trenta, destaquen les d’Anne Atkins, especialista en disseny gràfic per a la indústria del cinema; Oscar Mariné, dissenyador, il·lustrador i artista reconegut internacionalment;  Ian Anderson, fundador d’un dels estudis de disseny de més èxit del Regne Unit; i la de la il·lustradora independent i artista Malika Favre. Podeu consultar-ne la programació completa en aquest enllaç.
 

Il·lustració de Malika Favre per a The New Yorker


El Mestre

El dissenyador, artista plàstic, teòric i pedagog del disseny Jordi Pericot (El Masnou, 1931) serà el Mestre d’aquesta onzena edició del festival. Referent de la història de l’art i del disseny a Catalunya, trepitjarà l’escenari per parlar sobre les seves aportacions a la investigació i divulgació dels nous llenguatges plàstics i com han contribuit al replantejament de la concepció de l’art.

L’art de Pericot, anomenat també cinètic és el precursos de l’èstètica digital actual, i el seu treball de recerca i de reflexió teòrica s’ha concentrat en els camps de: la Teoria del Disseny, la Teoria de la Imatge i la Teoria de la Persuasió. L’any 1987, Pericot va fundar la revista Temes de Disseny, publicació que continua dirigint en l’actualitat. Aquesta revista és un espai de reflexió teòric entorn de la cultura del disseny de prestigi internacional que publica l’escola Elisava, escola que va refundar i dirigir i on va començar una llarga investigació sobre la comunicació visual i una tasca de difusió d’aquesta disciplina. És membre fundador del Consell de Disseny de la Generalitat (1981-1985) i de la Comissió Gestora per a l’elaboració del Llibre blanc de l’ensenyament del disseny a Catalunya (1982). Medalla d’Or al mèrit cultural de l’Ajuntament de Barcelona (2007).

Masterclasses

Per als assistents que vulguin aprofundir en la disciplina de la mà dels referents, el Blanc Festival programa classes magistrals amb Enric Aguilera, dissenyador guardonat amb el Laus d’Honor de 2017, que tractarà aspectes referents al procés i estratègia en disseny de packaging; Jorge Rodriguez Nieto, soci director de DesignThinkers Group Espanya; Dolors Soriano, experta en disseny i educació; i Sandra Garcia Tamayo, que porta més de 12 anys explicant històries rellevants a través del disseny.
 

Disseny d’Ian Anderson, un dels conferenciants


Tallers

Creativitat gastronòmica, com esdevenir un bon cap, pautes per a una bona gestió econòmica, mètodes de producció al marge de la febre digital i un projecte de lettering que combini disseny gràfic i industrial. Són els temes dels cinc tallers programats en aquesta edició del festival, als quals us podeu inscriure aquí.

Campus Blanc

Una de les apostes fonamentals del Blanc Festival és el talent emergent. Cada any el Campus Blanc dóna l’oportunitat a 10 alumnes de les principals escoles, universitats i centres de disseny de presentar en públic els seus projectes de final de carrera davant de professionals del sector. En l’edició d’enguany presentaran els seus projectes Pablo Manzanares (ESDESIGN), Ferran Bretcha i Joana Bisbe (ELISAVA), Xevi Soler (IDEP), Clara Gràcia (EASD Llotja), Carles Giménez, Ignasi Ayatsi Álvaro Cánovas (EINA), Ramón Lechado (ESDAP Catalunya, Campus Pau Gargallo) i Natalia Franco (SEEWAY).


Blanc Festival

Els dies 3, 4 i 5 d’octubre de 2019 al Museu del Disseny.

El Blanc Festival comptarà amb més de 30 conferències de professionals locals i de tota Europa, i nombroses masterclasses, tallers i workshops impartits pels millors exponents de la cultura del disseny i la creativitat, així com una mostra dels talents emergents.
 


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa