Quatre anys després de la seva última edició, la Fundació Carulla convoca el Premi Francesc Candel, dotat amb fins a 15.000 euros. La convocatòria, oberta fins al 27 d’octubre, s’adreça als projectes artístics que remin a favor de la inclusió de les persones migrades.

Enmig de l’emergència climàtica, les crisis econòmiques i els conflictes bèl·lics, és imprescindible incloure la diversitat per construir una societat sostenible i cohesionada, que generi oportunitats per a tothom. Amb aquest premi la Fundació Carulla vol potenciar projectes que promoguin la inclusió de persones en situació de vulnerabilitat a través de l’art i en coordinació amb entitats socials que treballin en aquest sector.

Trencant amb la imatge de la cultura com una entitat aïllada, sinó com una de convivència i transformació social, el Premi Francesc Candel aposta per promoure un projecte artístic cocreat i participatiu. És per això que les propostes que s’hi presentin han de ser fruit d’un procés d’ideació conjunta entre un artista i una entitat social, potenciant també les aliances amb entitats educatives o altres iniciatives que donin valor al projecte.

El coneixement del context cultural i l’ús social del català, la participació de dones i joves immigrants en àmbits culturals o el sentiment de pertinença i el treball per a la construcció d’entorns més inclusius són alguns dels àmbits d’actuació sobre els quals poden vessar els projectes que es presentin; sempre que les dinàmiques artístiques s’incorporin de manera transversal i integrada en l’activitat de l’entitat social amb qui es treballi. En podeu consultar les bases aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa