L'escriptora Roser Caminals Foto: Berta Tiana
Foto: Berta Tiana

Catorze recomana les trobades literàries i programa de signatures que l’escriptora Roser Caminals, guanyadora del Premi BBVA Sant Joan de Literatura Catalana 2021 amb la novel·la Garbo parla, farà durant la setmana de Sant Jordi d’aquest 2022.

Hi ha qui diu que el català Joan Pujol Garcia, Garbo, ha estat el millor espia de la història. Durant els anys més foscos de la dictadura, aquest català corrent, a banda de col·laborar amb els aliats, es va convertir en l’home de confiança dels serveis secrets alemanys a Espanya. La seva actuació, amb èxits sonats, muntant una xarxa falsa d’espies gràcies a la qual va aconseguir enviar informació errònia als nazis que va permetre el desembarcament anglès a Normandia, ha estat sempre envoltada de misteri. A Garbo parla (Edicions 62) Roser Caminals novel·la les gestes mítiques de l’espia català, i per damunt de tot copsa la seva ànima, la seva vulnerabilitat més profunda i els seus silencis i contradiccions, com ara el conflicte inevitable entre l’activitat pública i la vida personal.

Durant la setmana de Sant Jordi, Roser Caminals, que resideix als Estats Units, serà a Catalunya per trobar-se amb els lectors i intercanviar impressions, lectures i signar exemplars de la seva novel·la:

21 d’abril: Biblioteca Cerdanyola del Vallès. El cafè de les lletres. A les 19 h.
Organitzat per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, en el marc del programa “Cafè amb lletres”. Tindrà lloc a la Sala d’Actes Biblioteca Central (Pl. Enric Granados, 1). Obert al públic.

22 d’abril: Signatura de llibres a la Llibreria Ona (Pau Claris, 94, Barcelona). A les 17 h.

23 d’abril, Sant Jordi:

Ateneu Barcelonès. Lectura en Veu Alta (Carrer Canuda, 6, Barcelona). A les  13:30 h.
Durant el dia: signatures a diversos espais.

25 d’abril: Biblioteca Àngel Guimerà de Matadepera. Llegim amb valors. A les 18 h.
Organitzat per la FACC amb el suport de BBVA. Conversa del Club de lectura amb l’autora i la psicòloga Núria Beitia sobre el llibre Garbo Parla. Obert al públic.

Què: les trobades literàries i programació de signatures de Roser Caminals, autora de Garbo parla.
On: A diversos espais.
Quan: durant la setmana de Sant Jordi.

Garbo parla
Foto: Catorze

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa