“La llibertat és el dret de dir a la gent el que no vol escoltar.” Així ho afirmava George Orwell. La reflexió al voltant de la llibertat d’expressió, la transparència i la diversitat d’opinions són temes que encara són vigents en l’entorn digital del segle XXI. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona celebra la 5a edició del Dia Orwell amb dues jornades consecutives, el 5 i el 6 de juliol, que estaran complementades amb rutes literàries en català, castellà i anglès per la Barcelona d’Orwell.



1. Els atacs a la llibertat d’expressió. (5/7/2017 a les 18.30).
Timothy Garton Ash ofereix una conferència per reflexionar sobre les amenaces al voltant de la llibertat d’expressió. L’increment de la censura, el poder de les grans companyies d’Internet i la comunicació, el paper de les agències estatals de seguretat o els conflictes entre humor i religió. Judit Carrera presentarà l’acte.

Foto: Liisa Past, 2009. CC-BY


2. Veritat i ficció en la distòpia totalitària. D’Orwell a Bandi (6/7/2017 a les 18.30).
La victòria de Donald Trump i l’auge de l’extrema dreta a Europa han fet aflorar les reflexions entorn a la ficció del poder absolut. I la novel·la 1984 d’Orwell, que parla dels totalitarismes, ha tornat a ser èxit de vendes. Rosa Cadafalch, Antonio Monegal i Manel Ollé reflexionaran al voltant de la diferència entre els conceptes d’autoria i autoritat. Ho faran a partir de la lectura de fragments de L’acusació, una col·lecció de relats sobre la vida a Corea del Nord signada per Bandi, pseudònim del primer autor de l’estat publicat a l’exterior. Raffaella Salierno presentarà l’acte.

Foto: www.cccb.org

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa