Per descobrir l’àmplia oferta cultural, patrimonial i d’espectacles de les comarques gironines, aquest novembre arriba la tercera edició del Som Cultura, el mes de les experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona que organitza el Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El Som Cultura presenta cinquanta-una propostes, tant per als habitants locals com per als visitants, durant els caps de setmana amb l’objectiu d’oferir una programació variada per a públics diversos que doni a conèixer propostes innovadores, noves fórmules i llenguatges i reivindicar el patrimoni monumental, artístic i tradicional de les comarques gironines.

Foto: Diego Espada


Totes les propostes del Som Cultura s’agrupen geogràficament –3 i 4 de novembre a l’Alt Empordà i Baix Empordà; 10 i 11 de novembre, al Pla de l’Estany i la Garrotxa; 17 i 18 de novembre al Ripollès i la Cerdanya i 24 i 25 de novembre al Gironès i la Selva– i en quatre eixos temàtics:

Visites per descobrir el patrimoni 

Entre d’altres, el festival anima a conèixer el monestir de Sant Joan de les Abadesses a través de la música o descobrir el nou equipament cultural de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis, integrat pel D’Or Museum i l’espai Quim Hereu, entre altres, a través de la trobada d’instagramers. Totes les visites programades es poden consultar a la graella d’activitats del festival.

Visites teatralitzades 

Una àmplia varietat de visites guiades per descobrir la història de les comarques gironines com La guerra de l’arròs, que inclou un recorregut pels carrers i palaus de Torroella de Montgrí per conèixer la història del conreu de l’arròs i que finalitza amb un menú gastronòmic al restaurant del Palau Lo Mirador, una visita a la ciutat grecoromana d’Empúries que finalitza amb l’elaboració de tres plats romans que els visitants podran degustar en forma d’aperitiu. Podeu consultar-les i inscriure-us-hi aquí.

Música i art a museus i equipaments 

De la marca Costa Brava Girona Festivals, que aglutina una trentena de festivals del territori, sorgeixen propostes musicals combinades com ara el concert de Lídia Pujol al Monestir de Sant Miquel de Cruïlles, l’actuació del grup Les Anxovetes a l’Alfolí de la Sal de l’Escala, l’espectacle de Gespa Teatre amb el Festival Amb So de Cobla que té lloc al Museu de Pesca de Palamós amb lectures dramatitzades, cançons i música de cobla amb so de mar i la celebració del Festival Càntut a Cassà de la Selva.

Activitats inclusives  

La programació presenta diverses activitats inclusives per apropar la cultura a col·lectius de persones amb discapacitat com la visita al Monestir de Sant Pere de Galligants de Girona adaptada a les persones amb problemes d’Alzheimer i als seus cuidadors,la visita al jaciment iber d’Ullastret per a persones amb diversitat funcional visual.
 

Foto: Jordi Ferré


Festival Som Cultura

Durant els caps de setmana del mes de novembre de 2018 a diversos espais i localitzacions de les comarques gironines.

Per a més informació, detalls i inscripcions a les activitats consulteu el web de Som Cultura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa