Foto: www.diem25.org

El Palau de Congressos de Catalunya (Av. Diagonal, 661-671, Barcelona) obrirà les portes el dissabte 5 de novembre, a les sis de la tarda, a Noam Chomsky. En el marc de l’Annual Guest Lecture 2016, organitzat per l’Institut d’investigació de la Universitat de les Nacions Unides sobre la Globalització, la Cultura i la Mobilitat (UNU-GCM), el lingüista i filòsof impartirà la conferència Crisis de la immigració.

Chomsky és considerat el pare de la lingüística moderna. Avui en dia és un dels intel·lectuals més coneguts. És autor de més de 100 llibres sobre temes com la política i els mitjans de comunicació. A partir de la cultura, la política i la moral, en aquesta conferència parlarà sobre el moviment migratori actual. Analitzarà quines han estat i són les reaccions dels diferents països davant del drama dels refugiats, quins són els responsables que això estigui passant i aprofundirà en el tema de la crisi política. Per anar entrant a la seva manera d’entendre el món, en llegim 14 reflexions i l’escoltem reflexionar.



1. La responsabilitat dels intel·lectuals és dir la veritat i exposar les mentides.

2. No hauríem d’estar buscant herois, hauríem d’estar buscant bones idees.

3. Si assumeixes que no existeix l’esperança, aleshores garanteixes que no hi haurà esperança. Si assumeixes que existeix un instint cap a la llibertat, existiran oportunitats per canviar les coses.

4. La gent paga per la seva pròpia subordinació.

5. El descobriment és la capacitat de ser sorprès per les coses simples.

6. El propòsit de l’educació és mostrar a la gent com poden aprendre per si mateixos. L’altre concepte de l’educació és l’adoctrinament.

7. El quadre del món que es presenta a la gent no té cap relació amb la realitat, ja que la veritat sobre cada assumpte queda enterrada sota muntanyes de mentides.

8. Si no creiem en la llibertat d’expressió per a la gent que menyspreem, no creiem en la llibertat d’expressió.

9. L’optimisme és una estratègia per fer un món millor.

10. La llibertat sense oportunitats és un regal endimoniat.

11. Si no desenvolupem una cultura democràtica constant i viva, capaç d’implicar els candidats, ells no faran les coses per les quals els vas votar. Prémer un botó i després tornar a casa no canviarà les coses.

12. Si és dolent quan ho fan els altres, també ho és quan ho fem nosaltres.

13. El veritable problema del món és com impedir que salti pels aires.

14. Com és que tenim tanta informació, però sabem tan poc?


L’accés a la conferència serà gratuït. Per aconseguir l’entrada (es donaran fins a esgotar la capacitat màxima de seients) cal registrar-s’hi enviant un correu a [email protected]. La conferència serà en anglès, però es traduirà simultàniament al castellà i català. Qui no hi pugui assistir la podrà seguir per streaming en anglès a gcm.unu.ed.

UNU-GCM té com a objectiu convertir-se en un centre d’investigació preeminent que se centri en la globalització, la mobilitat i la cultura a través de la migració i els mitjans. Un dels seus objectius més ferms és contribuir a la diversitat cultural, els drets humans i la democràcia.

Refugiats a Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia Foto: Sergi Cámara

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa