Foto: David Ruano


Catorze recomana l’obra Els Jocs Florals de Canprosa, un espectacle farcit de provocació i d’ironia, que es pot veure a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya del 4 d’octubre a l’11 de novembre de 2018.


Una obra paròdica de Santiago Rusiñol que en el moment de la seva estrena, l’any 1902, va provocar un escàndol excepcional dins d’un context polític crispat que va estar marcat per l’empresonament de càrrecs polítics i sindicals i per la suspensió dels Jocs Florals de Barcelona enfront de la protecció policial que el govern central va oferir als espectadors que assistien als teatres de Canprosa. L’obra denunciava l’idealisme exaltat d’un certamen que s’havia convertit en vehicle propagandístic del nou catalanisme, i posava de manifest la gravetat de les nombroses tensions que recorrien la societat catalana.

Què: Els Jocs Florals de Canprosa.
On: Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.
Quan: del 4 a l’11 d’octubre del 2018: els dimecres a les 19h, de dijous a dissabte a les 20h i els diumenges a les 18h.

Més informació

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a octubre 12, 2018 | 13:12
    Anònim octubre 12, 2018 | 13:12
    Divertida. Crec que confronta un catalanisme molt centrat amb Montserrat amb unes ganes de canviar-ho cap un modernisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa