Foto: Llibreria Drac Màgic


Voldriem recomanar Libro de la fantasía (editat per Blackie Books) d’en Gianni Rodari, perquè és un dels nostres llibres de capçalera. Ho és per diversos motius: d’una banda, perquè conté els Contes per telèfon, que probablement és un dels llibres més venuts a la llibreria. Considerem que és un recull de contes perfecte. I per l’altra, perquè és un compendi meravellós d’unes quantes obres del gran mestre de la fantasia editat per a adults, i això és una idea fantàstica.

Contes per telèfon, en concret, són contes molt breus, ja que estan pensats per a ser explicats per telèfon, tal com el nom indica. Són un exemple perfecte de l’obra de Rodari: dins el seu món tot és possible i les coses més invesemblants són explicades amb la major normalitat. Això és el que el fa tan divertit. D’altra banda, són perfectes tant per als primers lectors que ja caminen sols, com perquè els llegim en veu alta als més petits.

Llegir Rodari és llegir amb un somriure als llavis (o directament amb una rialla) i tornar a mesurar uns quants centímetres menys. I no hi ha res que sigui més revolucionari que això.

Laia Alegret i Rubén HernándezEl llibre recomanat

Títol: Libro de la fantasía.
Autor: Gianni Rodari.
Editorial: Blackie Books.
Traductors: Carlos Sampayo, Esther Benítez.
Any de l’edició: 2010.

Qui el recomana

Llibreria: Drac Màgic.
Adreça: c/ Jeroni Antich, 1 (Palma).
La cuida: Laia Alegret i Rubén Hernández.Quatre pinzellades: L’any 2011, en plena crisi, ens vam assabentar que Drac Màgic es traspassava i ens hi vam tirar de cap. Al llarg d’aquests anys, ens hem dit moltes vegades que va ser una bogeria i que segurament, hauria estat infinitament més fàcil obrir una llibreria nova que rescatar aquesta tal com ho vam fer. Però sincerament, no podem estar més satisfets dels resultats que hem tingut fins ara.

Drac Màgic és una de les llibreries “històriques” de Palma, fa més de 30 anys que està oberta. Però després d’una etapa d’esplendor, estava en completa decadència en tots els aspectes. I ens vam proposar revertir aquest procés. No va ser fàcil; la llibreria, tant a nivell de fons, que era gairebé nul, com a nivell estètic, físic, estava destrossada. I a poc a poc, a còpia de diumenges i dies lliures l’hem anat dibuixant. Encara queda molta feina per fer, ja que anam fent els canvis a mesura que les forces i el pressupost ho permeten. Recentment, per exemple, hem inaugurat el pis de baix ampliant fons (fins ara era només la nostra sala d’actes) i hem ampliat l’equip comptant amb l’ajuda inestimable d’en Tià i na Lucia, que converteixen en luxe el concepte “company de feina”.

Som una llibreria generalista, de fons, però amb tres vessants molt clares: d’una banda la narrativa de les editorials independents que cuiden tant el fons com la forma i l’assaig de pensament crític, que són les nostres dues curolles personals; i per l’altra, la literatura infantil i juvenil. Aquesta darrera mereix menció a part, ja que va ser la mateixa llibreria la que ens va anar portant a especialitzar-nos-hi, descobrint un món inabastable, meravellós i riquíssim, que ens ha fet tornar especialistes en ella amb un dels fons més complets de la ciutat en àlbums il·lustrats. A més, arran del naixement del nostre fill Teo, xerrem ara amb coneixement de causa, ja que és el nostre conillet d’índies de qualsevol conte que cau a les nostres mans.

Ser llibreter és la millor feina del món, sens dubte. És una feina molt física, molt dura i molt allunyada del “tens una llibreria, quina sort passar-te el dia llegint”, ja que sempre estàs en campanya i la roda d’entrada de novetats-devolucions és infinita i constant. Però no sabríem viure allunyats de l’obrir caixes de novetats, un cop per setmana, com si fos el dia de Reis; del recomanar llibres meravellosos a clients-lectors també meravellosos que tornen a donar-te les gràcies; del descobrir àlbums infantils que ens fan riure i plorar; o d’ajudar a crear nous lectors quan l’has encertat amb la recomanació per a un adolescent que “no li agrada llegir”.

Foto: Llibreria Drac Màgic

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pep Juárez Álvarez a gener 05, 2017 | 16:33
    Pep Juárez Álvarez gener 05, 2017 | 16:33
    Demà de matí, damunt les meves sabates apareixerà un llibre com a regal de reis, provinent de Drac Màgic. Es una sort comptar amb vosaltres, com a llibreters i amics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa