Creativitat i compromís. Ser l’altaveu dels nous talents. L’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot obre la convocatòria de les tres categories dels seus Premis Literaris, un dels certàmens més antics i consolidats de Catalunya. Des de fa més de 50 anys, el seu ajuntament aposta per impulsar la creació literària. Com? Oferint als escriptors, a part d’una dotació econòmica, l’oportunitat de publicar les seves obres. Aquesta és una forma d’apostar i de vetllar per la qualitat de les noves veus. En descobrim els tres premis.

Al 51è Premi Marian Vayreda s’hi poden presentar obres de narrativa. El guanyador rebrà la quantitat de 10.000 euros. A més, l’Editorial Empúries en publicarà la novel·la. Les obres de poesia poden optar al 51è Premi Joan Teixidor. Com cada edició, els participants han d’entregar un recull d’haikus. Es tracta d’un tipus d’estrofa japonesa de disset síl·labes que es reparteixen en tres versos de 5, 7 i 5. El premiat rebrà 2.000 euros i el seu compendi el publicarà Viena Edicions. Finalment, els autors de novel·les per a joves d’entre 13 i 16 anys poden presentar els seus treballs al 48è Premi Ciutat d’Olot de Novel·la Juvenil. En aquest últim cas, el guardonat s’endurà 4.500 euros i la publicació de la seva obra amb l’editorial Llibres del Segle.

En aquesta edició, els originals de les tres categories es poden presentar fins a l’1 de març. Les obres han de ser inèdites i en llengua catalana. Per a més informació trobareu aquí les bases del concurs. El veredicte es farà públic el 10 de juny.

L’any 2016, Joan Jordi Miralles va rebre el premi de narrativa per l’obra La intimitat de les bèsties. Delta, de Carme Cruelles Rosales, va guanyar el de poesia. Per últim, Francesc Puigpelat va ser el guardonat del premi de novel·la juvenil per L’àliga perduda dels nazis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa