Creació, producció, edició, difusió i venda de la literatura infantil i juvenil conflueixen en un espai on es podran compartir treballs i punts de vista. Entre el 10 i l’11 de març, al Museu del Disseny de Barcelona, el Festival FLIC organitza la 7a edició del FLIC Professional. Dissenyant literatures. Paraules que alimenten. És un lloc de trobada internacional que té la intenció de crear una xarxa interdisciplinar entre els diferents sectors de la literatura infantil i juvenil, de manera que es generin oportunitats de negoci
 i els projectes de qualitat connectin amb potencials inversors
.

A través de diferents activitats podran reflexionar sobre el model amb què treballa cadascú, com veuen la situació actual d’aquest gènere i afrontar els reptes de l’era digital. Fem un recorregut pel programa del FLIC Professional amb 14 imatges de l’oferta: el Mercat de l’Edició, els workshops, les xerrades, l’esmorzar amb els convidats, la Fira d’Il·lustració, els PechaKucha i les exposicions.


1. El Mercat de l’Edició és un espai de cites i trobades interprofessionals entre editorials nacionals i internacionals del sector amb creatius i il·lustradors.

Festival FLIC. Mercat d’Edicions



2. Hi participaran Libros del Zorro Rojo, Planeta Tangerina, Ilubuc, Auca Digital, Tara Books, Step in Books, Petra Ediciones, Gecko Press, Calibroscopio, Takatuka, Blackie Books, Bira Biro Editorial, Edebé, Bang Ediciones, Kalandraka, SD Edicions, Patio Editorial, A buen paso, Ekaré, Editorial Juventud, Bellaterra Música, Thierry Magnier, Los cuentos de Bastian i Piscina, un petit oceà. També hi seran els representants de l’empresa Verkami i de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Comunidad de Madrid.

Festival FLIC. Mercat d’Edicions


3. S’oferiran quatre workshops relacionats amb la temàtica del cicle.
Workshop Som el nostre portafoli, amb Pencil Ilustradores.
Ángel Domingo i Sandra López ensenyaran com fer un bon portafoli per captar nous clients.

Workshop. Som el nostre portafoli



4. Workshop Transformacions, variacions i aplicacions d’un tema, amb Henning Wagenbreth.
L’artista visual proposa entrar en el món de la imaginació i de la simplificació dels dibuixos.

Henning Wagenbreth


5. Workshop Com autoeditar una App, Cléa Dieudonné.
La il·lustradora i dissenyadora gràfica proporcionarà eines als autors independents per aprendre a autoeditar una App.

Cléa Dieudonné



6. Workshop Tapes literàries, taller familiar.
Taller al voltant de la literatura i el menjar, que proposa una visió sobre l’exposició Tapas, Spanish Design for Food a través del dibuix.

Workshop Tapas. Spanish Design for Food.

7. Els professionals oferiran diverses xerrades i conferències per exposar i debatre els principals temes de la creació, l’escriptura, la il·lustració i l’audiència dels llibres de literatura infantil i juvenil.

Festival Flic. Xerrades



8. Els assistents podran compartir l’esmorzar de dissabte amb alguns dels convidats del Festival: Camille Gautier, Cléa Dieudonné, Judith Wilhelm, Peggy Espinosa, Aksel Koie, Gita Wolf, Isabel Minnhos i Julia Marshall.

Festival FLIC. Esmorzars



9. Professionals, estudiants i visitants es trobaran a la 1a Fira d’Il·lustració del FLIC per compartir impressions, punts de vista, creacions i llibres. S’entregarà el Premi Professional i el Premi de Votació Popular. Hi participen artistes emergents, com és el cas d’Alba González.

Alba González



10. I també hi assistiran artistes professionals, com Celeste Ciafarone, una il·lustradora argentina interessada en la il·lustració editorial, publicitària, tèxtil i el disseny creatiu.

Celeste Clafarone



11. O com Alexandra Sternin, una il·lustradora russa a qui li agrada el disseny tèxtil i la ceràmica i que ha treballat en projectes per a llibres de nens arreu del món.

Alexandra Sternin


12. PechaKucha és un tipus de conferència que va néixer el 2003 a Tòquio i s’ha anat utilitzant arreu. Es tracta d’una eina per transmetre coneixement d’una manera amena. El format d’exposició té un repte: explicar un projecte a partir de 20 imatges durant 20 segons.

PechaKucha

13. El Festival també acull diverses exposicions d’artistes relacionades amb la literatura infantil i juvenil. D’una banda, Fatherland, de Steven Guarnaccia
.

Exposició Fatherland, Steven Guarnaccia


14. D’altra banda, també es podran visitar les exposicions En conserva, de Network FLIC Escoles d’Il·lustració o TAPAS, Spanish Design for Dood
.

Exposició En conserva, Network FLIC Escoles d’Il·lustració

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa