Foto: Llibreria La Capona


El llibre que ens ha emocionat i recomanem és Stoner, de John Williams, que va ser publicat per Edicions 62 i per Baile del Sol Ediciones.

El protagonista, William Stoner, neix a finals del segle XIX i és fill d’uns camperols de Missouri que, amb un gran esforç, l’envien a la universitat on acabarà fent de mestre fins que mor. A través de la narració anireu coneixent la vida gris del personatge. Us enfadareu amb aquest professor que no va passar mai de la categoria d’ajudant, amb les actituds que pren davant la vida. Us emocionareu amb les petites parcel·les de felicitat que pot aconseguir.

Impressiona la forma amb què l’autor explica els drames íntims i la senzillesa de la vida quotidiana.


El llibre recomanat

Títol: Stoner.
Autor: John Williams.
Traductor: Albert Torrescasana Flotats.
Editorial: Grup 62.
Any d’edició: 2012.

Qui el recomana

Llibreria:
La Capona.
Adreça: carrer Gasòmetre, 41-43 (Tarragona).

Qui la cuida: Ricard Espinosa, Pau Espinosa, Josep Rovira, Albert Vilaró i Dolors Bosch.

L’ànima de la llibreria: Els qui van fer l’agosarat gest d’obrir les portes de la nova llibreria a Tarragona, l’11 de juliol del 1997, no eren uns nouvinguts en el comerç local, ni en el món de la llibreria. De fet, ja portaven un bagatge de més de 25 anys a les espatlles. Per tant, eren prou coneguts en els ambients socioculturals de la ciutat.

Les lògiques dificultats a l’hora d’encetar aquesta aventura van ser compensades per la il·lusió d’un nou projecte vital. I pel compromís de dotar la ciutat i el seu territori d’un altre espai per als llibres. La gran acollida que va tenir l’obertura de la llibreria va fer que de bon principi es programessin tot un seguit d’actes paral·lels a l’estricta funció de la venda de llibres. Es va establir un ampli calendari d’activitats culturals, i també va ser un espai ocupat per diferents grups culturals de la ciutat per fer-hi diversos actes: conferències, recitats de poesia, exposicions temporals de pintura, etc.

En poc temps es va convertir en una de les llibreries de referència. No tan sols a la ciutat sinó arreu del país. Actualment, La Capona continua sent una referència molt valorada per tots els graons del món del llibre: escriptors, editorials, distribuïdors, lectors, etc.

També les administracions culturals, sobretot del seu territori, la tenen molt en compte a l’hora d’organitzar i difondre la cultura entre la ciutadania. Per exemple, ja fa uns anys que va rebre l’encàrrec per part de la Generalitat de ser una de les llibreries reconegudes pel Servei de Publicacions de la Generalitat de Catalunya. El Servei de Biblioteques hi ha trobat un bon lloc per adquirir-hi les novetats o els libres de fons que li són demanats pels seus usuaris.

Hi treballa un personal que té una àmplia experiència, forjada en alguns casos amb quasi cinquanta anys darrere el taulell d’una llibreria. Això permet oferir al client i a l’amic un bon assessorament de qualsevol matèria literària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa