Foto: Llibreria Badallibres


84, Charing Cross Road no és exactament una novel·la, sinó una col·lecció de cartes de l’autora, Helene Hanff. A l’octubre de 1949 a Nova York, ella va escriure una carta a la llibreria Marks & Co, situada al número 84 de Charing Cross Road, sol·licitant-un llibre. La carta serà contestada per Frank Doel, llibreter de la casa, que haurà de veure i desitjarse-les per trobar els llibres que li exigeix ​​Helene des de Nova York.

La correspondència continuarà al llarg de vint anys, durant els quals veiem a diferents personatges entrar i sortir de l’escenari. Aquest llibre és un cant a l’amistat i a l’amor pels llibres, una reivindicació de la feina del llibreter, una constatació de les penúries econòmiques de l’Anglaterra de la postguerra i del poder emergent dels Estats Units. Una petita joia que no em canso de rellegir, recomanar i regalar.


David Terrades


El llibre recomanat

Títol:
84, Charing Cross Road
Autora: Helene Hanff
Editorial: Anagrama
Any d’edició: 2002

Qui el recomana

Llibreria: Llibreria Badallibres
Adreça: carrer de Cànoves, 3, Cardedeu
La cuida: Montserrat Terrades i David Terrades.

L’ànima de la llibreria: La llibreria va néixer l’any 2001 en un local molt petit de 70 metres quadrats, que recordem amb molta nostàlgia ja que era com una capseta de bombons. L’any 2009 ens vam traslladar i ara estem en un local que fa 400 metres quadrats amb dues plantes. La fa especial ja que és una de les llibreries amb més llum natural que potser mai has vist, tenim tres parets de llum natural al centre mateix del poble. Som una llibreria generalista que intentem sempre cuidar molt els clients amb recomanacions literàries, xerrades i presentacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa