El TR3SC organitza per tercer any consecutiu el segon esdeveniment llibreter més important de l’any després de Sant Jordi, el Mercat de Nadal del Llibre. L’esdeveniment tindrà lloc el 10 de desembre a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm i acollirà la presència de més de 100 autors i 60 activitats literàries per a totes les edats.

Aquesta proposta cultural és una oportunitat idònia per a la interacció entre els escriptors i la seva audiència. Sergi Pàmies, Mònica Usart, Empar Moliner, Estel Soler, Gemma Ruiz o Andreu Martín, entre d’altres, acostaran la seva obra al públic lector, presentaran les novetats editorials i signaran exemplars.

Perquè la jornada sigui més entretinguda i variada, a banda de tot el ventall de propostes literàries, hi haurà tallers per a nens, espectacles musicals, food trucks, concerts infantils i venda de productes literaris personalitzats, com samarretes, bosses o ex-libris. A més, enguany, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès hi impartirà un taller d’escriptura creativa. La Fira d’espectacles literaris Litterarum de les Terres de l’Ebre també hi participarà amb un espectacle infantil, un de poesia i un per a adults.

Si voleu gaudir-ne, podeu comprar les entrades aquí. Fem un recorregut pels diferents esdeveniments:


El programa

Les activitats estaran distribuïdes en cinc sales de l’Antiga Fàbrica Damm i un escenari rebatejats amb el nom d’autors dels quals en celebrem o n’hem celebrat l’aniversari literari recentment.

A la Sala Montserrat Roig s’hi faran trobades literàries i converses com la de Rosa Regàs, que parlarà amb el publicista Lluís Bassat sobre els anys en què va descobrir la seva vocació literària, o la trobada literària d’Aina Torres i Roger Sempere Roig, fill de Montserrat Roig, al voltant de l’obra de l’autora. També hi trobarem, sobre la novel·la L’amor fora de mapa, de Roc Casagran, un espectacle en què l’autor, la cantant Mireia Vives i el guitarrista Borja Penalba mostren alguns dels poemes musicats que formen el llibre.

Foto: Mercat de Nadal del Llibre (arxiu 2015)


A la Sala William Shakespeare hi trobarem activitats diverses. Des de la Teràpia de traductors amb Anna Casassas, Lluís Maria Todó, Dolors Udina, Yannick Garcia, Miquel Cabal i Bel Olid, que demanen més visibilitat de la seva feina en els mitjans de comunicació, passant pel tast de productes vegans amb Marta Castells, fins al Taller Literari de Creativitat Aplicada de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès o la creació de mots encreuats. També s’hi podran trobar tertúlies polítiques d’actualitat i de temes d’interès literari.

Foto: Mercat de Nadal del Llibre (arxiu 2015)


A la Sala Charlotte Brönte s’hi celebraran diverses trobades literàries. Entre d’altres, n’hi haurà en què tindran rellevància autors que tot just comencen a escriure, com Estel Solé, Silvana Vogt i Jordi Carrión. A més, Toni Hill, Andreu Martín, Carlos Zanón, Lluís Llort, Raquel Gámez i Empar Fernández simularan un debat televisiu al voltant de la novel·la negra i Alba Castellví, Jaume Funes, Cristina Gutiérrez, Gemma Ros i Montse Ayats parlaran d’educar durant les festes. Al seu torn, Jordi Pereyra serà l’encarregat de parlar de ciència.

Foto: Mercat de Nadal del Llibre (arxiu 2015)

A la Sala Roald Dahl hi haurà contacontes i tallers per als petits sobre els contes tradicionals o els herois, la tolerància o la ciència.

Finalment, a l’escenari Ramon Llull s’hi oferiran espectacles musicals i poètics per a tots els públics. Des de poesia musicada amb Mirna i Xavi Múrcia, amb Sílvia Bel i Tomàs de Los Santos i amb Judit Neddermann, passant per concerts infantils amb The Pinker Tones i amb La Xiula, fins a espectacles literaris amb Montse Castellà o el Micro obert amb poetes de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Foto: Mercat de Nadal del Llibre (arxiu 2015)

Les llibreries i pop-up stores

A l’exterior de l’Antiga Fàbrica Damm hi haurà un espai exclusiu per a les llibreries i per a botigues de productes literaris. Les llibreries que s’hi trobaran són Etcètera, Eyko, Abacus, Racó del llibre, Libelista, Lilliput i Promarex. Les pop-up són It’s written, de samarretes amb frases originals, A quatre Mans, que crea coixins amb tendència, Les Tampons de Roser, on fan ex-libris personalitzats, Ovejita Be!, que fan accessoris de feltre i teles, Penguin Random House, que vendrà audiollibres de tots els gèneres, i la revista L’Avenç.

Les food trucks

Per amenitzar la vetllada, també hi haurà food trucks: La Tecavan, La Buti, Bicnic, La Caravana de Marione, The Corner Food Truck i Pebre negre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa