Foto: El Genet Blau


El nostre llibre recomanat és Inventari de contes, de Joan Mitjons, publicat per l’editorial Piscina, un petit oceà. És un recull de contes que no estan adreçats a una edat determinada: tant si sou petits com grans, segur que us encantarà llegir-los.

Per fer-vos-en una idea, n’hi ha de tota mena, fins i tot microrelats que no són més llargs que el títol. Si n’hagués d’escollir un, em quedaria amb el que es basa en les onomatopeies del soroll de menjar sopes. A més, la narrativa està molt ben acompanyada per unes emotives il·lustracions de Júlio Aliau que fan engrandir, encara més, el missatge literari i poètic del text.

L’hem destacat per sobre de la resta perquè ens entusiasmen les propostes diferents, originals i les que s’atreveixen a innovar i arriscar. A més, està editat per una editorial amb una empremta molt pròpia i d’una qualitat excel·lent, Piscina, un petit oceà. En fi, una autèntica delícia que no hauria de faltar en cap biblioteca personal dels bons lectors.


Llibre recomanat

Títol: Inventari de contes.
Autor: Joan Mitjons i Júlio Aliau.
Editorial: Piscina, un petit oceà.


Qui el recomana

Llibreria: El Genet Blau.
Adreça: Avinguda de Blondel, 62, Lleida.
Qui la cuida: Mertxe París i Marina Guillén.
L’ànima de la llibreria

El Genet Blau va obrir les portes a Lleida ara fa 18 anys, és a dir, l’any 2000. Va començar com a llibreria de llibre vell en un petit local al centre històric de la ciutat. Cap al 2005, va ampliar el seu fons amb llibre infantil i juvenil. Actualment, des del juliol del 2018, ha canviat de mans, i el seu fons està centrat exclusivament en literatura il·lustrada (diem il·lustrada perquè hi ha desenes d’àlbums il·lustrats que són per a tota la família. És a dir, que no tenen una franja d’edat determinada).

Al capdavant de la llibreria hi ha la Mertxe París, editora de Mosaics Llibres, una editorial també especialitzada en literatura infantil i juvenil i en activitats de promoció lectora. Combinar la mirada d’editora amb la d’aprenent de llibretera (la que realment domina l’ofici de llibretera és la Marina, que ja fa uns anys que treballa al Genet Blau) és una bona manera d’ampliar els horitzons i veure el panorama literari des de diferents perspectives. I tot això suma.

L’objectiu és, a partir de treballar per la literatura infantil i juvenil de qualitat, construir lectors amb criteri propi. Sabem que els nens i les nenes d’ara són exigents, i que seran els lectors del futur. Oferim un catàleg molt ben triat i no centrat exclusivament en les novetats. A la vegada, també tenim prevista una programació regular d’activitats d’animació lectora (adreçada tant a famílies com a escoles), ja que hi ha un espai idoni per narrar i escoltar tota mena d’històries, sota les arcades medievals que la llibreria té l’honor de custodiar.

Foto: El Genet Blau

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Elenagramer a novembre 16, 2018 | 11:16
    Elenagramer novembre 16, 2018 | 11:16
    Quina meravella trobar una ressenya del meu paradis no secret a catorze.cat Des que vaig descobrir El Genet Blau que tinc on lloc màgic per refugiar-me! Gràcies Roser per encetar-ho i gràcies Marina i Mertxe per continuar-ho. Super aficionada, per cert, a totes les vostres recomanacions genetes!

Nou comentari

El piano

Comparteix

Bob Dylan, només ho sap el vent

Per quants camins l'home haurà de passar/ abans que arribi a ser algú?
Foto: Fundació Catalunya - La Pedrera
Comparteix

Els nous talents del jazz, a La Pedrera

El terrat de la Casa Milà acull un cicle de concerts a la fresca per als vespres de juny i juliol
Comparteix

Le temps de vivre

tout est possible, tout est permis
Comparteix

Hi ha una llum que mai no s’apaga

Morir al teu costat/ és una manera tan divina de morir

Passadís

Comparteix

Les mans del metro de Nova York

14 fotografies que retraten gestos, guants i dits durant un trajecte subterrani
Comparteix

El naïf del Duaner Rousseau

14 quadres mostren l'evolució del pintor francès
Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement

Comparteix