Foto: Llibreria La Mulassa


Són molts els llibres que al llarg de tants anys ens han emocionat. Revisant les lectures, parlant entre nosaltres de si proposaríem aquest o aquell, hem remenat els prestatges de casa buscant aquell que potser no ens venia al cap. I ha arribat Moncada. Obrint l’Estremida memòria trobem la dedicatòria que ens va escriure quan vam presentar el llibre a la llibreria. Fa tot just vint anys.

No només per l’argument, que també, sinó perquè quan parlem de Jesús Moncada parlem de Literatura, amb majúscules. La novel·la està escrita des del punt de vista de diferents personatges que van explicant la part de la història que coneixen, i és el lector qui s’ha de fer la composició global com si fos un gran trencaclosques. Ambientada a Mequinensa, el seu paisatge habitual, ens descriu una societat tancada, plena de silencis, i ens transmet la importància del pes del passat i de la memòria col·lectiva.

La seva manera d’escriure, la llengua rica pròpia de la seva terra i la complexitat de l’estructura narrativa és el que ens emociona com a lectores. I el trobem a faltar, a ell, a l’autor, sempre agradable, sempre atent, sempre dibuixant a les dedicatòries, sempre encantador.


El llibre recomanat

Títol: Estremida memòria.
Autor: Jesús Moncada.
Editorial: la butxaca.
Any d’edició: 2017.

Qui el recomana

Llibreria:
La Mulassa.
Adreça: rambla principal, 2 (Vilanova i la Geltrú).

Qui la cuida: Anna Llosa, Veri Pena, Anna Ortega, Montserrat Martínez, Montse Pena, Neus Sendra, Berta Chivite.

L’ànima de la llibreria: La llibreria La Mulassa va obrir les portes l’any 1975. L’actual propietària, l’Anna Llosa, se’n fa càrrec a partir del 1985 passant a formar part del Grup de llibreries independents Bestiari. Aviat és un referent en el teixit comercial i cultural de la ciutat, amb uns clients fidels que al llarg dels anys s’han anat convertint també en amics.

Sempre intentem lligar els llibres i la literatura amb la vida social i cultural de la ciutat. Els nostres aparadors acostumen a ser temàtics i estan lligats a l’actualitat. Per Sant Jordi organitzem taules de signatures amb autors, amb una atenció especial als locals i a les presentacions de novetats, tant al nostre local com a la seu d’altres entitats.

Des del començament vam apostar per la literatura infantil i juvenil. Participem com a jurat a diferents premis literaris, col·laborem en el Seminari de responsables de biblioteques escolars del Garraf, en l’elaboració de les guies de llibres recomanats i a la fira Conte va, va de contes. En aquests més de 30 anys hem vist els nostres nens i nenes convertir-se en pares responsables!

En tot aquest temps hem afrontat canvis socials i comercials, que no han estat pocs, i els hem anat superant. Des del 2011 estem a la rambla principal, el centre neuràlgic del comerç a Vilanova i comarca. Hi treballem 7 persones, ens agrada la feina, gaudim fent-la i esperem poder seguir molts anys més.

Foto: Llibreria La Mulassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa