Foto: Llibreria L’AranyaHi ha un llibre que s’ha convertit en un «imprescindible» de L’Aranya.

Es tracta d’Ànima, escrit per Wajdi Mouawad i editat en català per Edicions del Periscopi. És tremendament colpidor, no apte ni per a tots els públics ni per a tots els moments. La seva agressiva i violenta bellesa es reflecteix no només en l’argument sinó sobretot en la perfecta estructura de la novel·la, en com està dividida i en el sentit de cada capítol. S’hi explica la història d’una venjança, d’una recerca llarga, escrupolosa, a través dels paisatges d’una Amèrica profunda.

Quan en Wahhch Debch descobreix la seva dona assassinada, es llança a una irracional cacera de l’home culpable, seguint l’olor mil·lenària i animal de la sang vessada i turmentat pels seus infernals records d’infantesa. Per aixecar el vel que plana sobre la mentida dels seus orígens, en Wahhch haurà d’alliberar el llop de la seva còlera i sacrificar la seva ànima.

De l’autor de l’aclamada obra de teatre Incendis, Ànima va ser guardonada amb el Premi Llibreter el 2014 i, des de llavors, no deixem de recomanar-ne la lectura. Malgrat la seva duresa, ens sembla un exercici de consciència necessari.

El llibre recomanat

Títol:
Ànima
Autor: Wajdi Mouawad
Editorial: Edicions del Periscopi
Any d’edició: 2014


Qui el recomana

Llibreria:
L’Aranya
Adreça: carrer Santa Anna 1, Cerdanyola del Vallès
Qui la cuida: Olivia Pascual i Mireia del Río


L’ànima de la llibreria: L’Aranya va obrir les seves portes a Cerdanyola del Vallès l’any 2005 amb la voluntat de construir una comunitat lectora i activa culturalment parlant. La nostra vocació sempre ha estat la de fer arribar la lectura i la cultura a tota la societat, teixint complicitats d’una manera professional i apassionada.

El nostre lema: fem teranyina!

La llibreria és eminentment generalista, però entre les prestatgeries conviuen les nostres lectures imprescindibles tant en català com en castellà, juntament amb les novetats del moment, un fons acurat d’àlbums il·lustrats i de literatura infantil i juvenil, i també una secció de llibre de no-ficció.

Fa poc vam aconseguir la distinció de Llibreria de referència, atorgada per la Generalitat de Catalunya, gràcies a les col·laboracions de diferents amics, professionals i agents culturals i a la forta presència a les xarxes socials, pels quals hem pogut consolidar una teranyina d’activitats adreçades a tot tipus de públic: des de presentacions, clubs de lectura, contacontes i tallers d’escriptura a la gran Festa de la Il·lustració, que el dissabte 19 de maig celebra la seva tercera edició amb un munt de sorpreses.

Al darrera d’aquest ambiciós projecte, hi ha molta feina que no es veu, molta experiència adquirida després d’anys de treballar en llibreries diferents, passant per tots els esglaons professionals que permeten convertir la passió pels llibres en el nostre ofici: llibreter.

Foto: Llibreria L’Aranya

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marga Mateu a maig 04, 2018 | 14:01
    Marga Mateu maig 04, 2018 | 14:01
    El vaig llegir fa tres o quatre anys, avui és potser l'únic llibre que (de moment) no tornaria a llegir però que em sabria un greu immens no haver-ho fet!! Sens dubte és una boníssima recomanació però ull! Com diu l'Olívia de l'Aranya no és apte per a tots els lectors i la crueltat costa de pair si no tens un bon estómac...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa