Foto: Llibreria l’Illa


Estem convençuts que Jo confesso, de Jaume Cabré, és la millor novel·la que s’ha escrit en català en els darrers anys.

Tot i la seva complexitat formal, l’autor és capaç de combinar històries diferents en l’espai i en el temps en un paràgraf sense necessitat d’utilitzar cap mena de puntuació. És una obra que han llegit i que ha agradat a un gran nombre de persones.

El fil conductor és un violí Storioni, fabricat a Cremona el segle XVII, en el moment en què en aquesta ciutat italiana es concentren els millors lutiers d’Europa. L’Adrià Ardèvol, el protagonista i narrador, és un professor universitari, superdotat, posseïdor d’aquest instrument, amb una vida familiar i afectiva complicada.

Al llarg de la narració Cabré recorre períodes de la història que reflecteixen la maldat inherent a la condició humana, que és, en resum, l’eix central de Jo confesso.

No ens cansarem mai de recomanar-la.


El llibre recomanat

Títol:
Jo confesso
Autor: Jaume Cabré
Editorial: Edicions Proa
Any d’edició: 2011

Qui el recomana

Llibreria: Llibreria l’Illa
Adreça: Avinguda Llibertat, 20 (Mollet del Vallès)
La cuida: Carles Peña, Jordi Sanz i Concepció Romero.
L’ànima de la llibreria: L’Illa va obrir les seves portes un dissabte, el 13 d’abril de 1996, amb la voluntat d’omplir un buit cultural que hi havia a la ciutat de Mollet.

De bon principi vam néixer amb la intenció de donar una bona oferta bibliogràfica i d’apropar els autors al públic lector. Al llarg de vint-i-un anys, per la llibreria han passat un bon grapat d’autors representatius del panorama literari català. Si n’haguéssim de triar un, seria Jesús Moncada. Va estar dos cops a L’Illa, presentant Estremida memòria i Calaveres atònites.

Som una llibreria generalista amb seccions: narrativa, poesia, llibre infantil i juvenil, història, assaig (científic, polític, filosòfic), cuina, salut, manualitats, etc. Com a curiositat, també disposem d’una cuidada secció de llibres relacionats amb el món àrab i l’islam.

Des de fa 8 anys organitzem el concurs de narrativa curta L’Illa-Vadelletra, en col·laboració amb Ràdio Mollet, emissora municipal. Gaudim recomanant aquells llibres que ens han agradat i ho fem tant a la llibreria com a través de les xarxes socials: pàgina web, Facebook o Twitter.

També tenim en marxa un club de lectura per a adults, de periodicitat mensual, en què proposem obres, majoritàriament de ficció, que ens permetin mantenir debats entorn del seu contingut i a la seva forma. Amb presència, sempre que sigui possible, del seu autor, editor o alguna persona relacionada amb el llibre.

En definitiva, fem una feina que ens agrada, que ens estimula i que ens permet estar al dia del món del llibre i també intercanviar opinions amb els clients i amics que ens visiten.

Nou comentari

El piano

Comparteix

De mi

Som de carn i os i som esquerda
Comparteix

Paranoid Android

When I am king / You will be first against the wall
Comparteix

No ho puc fer per tu

Si ets bo per començar, també vull veure si ho acabes
Comparteix

Something

I don't want to leave her now/ You know I believe and how

Passadís

Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX
Comparteix

Soc infermer i només tinc dues mans

14 il·lustracions sobre la rutina del personal sanitari

Comparteix