Foto: La llibreria Calmot


M’ha encantat i emocionat perquè és just el procés que acabem de viure aquest darrer any amb el projecte de la Llibreria CalMot. És un llibre preciós per a totes les edats. Tant per a petits, per ajudar-los a creure en les seves petites, grans i esbojarrades idees, com per a adults i ben adults. Crec que massa sovint no ens atrevim a fer realitat allò que volem fer per por al que diran o pensaran.

Què en fas, d’una idea? Sobretot, si la idea és agosarada o, fins i tot, una mica esbojarrada… La tries? Camines amb ella? Fas veure que no existeix? Aquesta és la història d’un infant, d’una idea brillant i de com aconseguirà mostrar-la a tothom. No sembla fàcil, però a mesura que la confiança del nen creix, també ho fa la idea, fins que un dia passa una cosa increïble.

És una història per a qualsevol persona, de qualsevol edat, que alguna vegada hagi tingut un somni que semblava massa gran, massa estrany, massa complicat. Aquest llibre dona una mica d’espai a les il·lusions que ens fan créixer, per veure què passa després. De fet, és una història que acaba de començar…

El llibre recomanat

Títol: Què en fas, d’una idea?
Autor: text de Kobi Yamada i il·lustracions de Mae Besom.
Editorial: Birabiro Editorial, 2017.

Qui el recomana

Llibreria: Llibreria Calmot.
Adreça: carrer de les Hortes, 4 (Girona)
Qui la cuida: María Garcia Vautier i Mònica Armangué Gómez.


L’ànima de la llibreria: Les dues tenim una llarga experiència en llibreries. La llibreria Calmot està especialitzada en infantil i juvenil i també en el llibre il·lustrat per a adults, amb un xic de narrativa i oferint llibres que a nosaltres ens han agradat molt. Fem recomanacions personalitzades.

Vaig néixer al món rural i en el meu entorn no hi havia espai per als llibres i contes. Cap als 12 anys, a través d’una cosina, em van començar a arribar els primers llibres que devorava als estius com a únic entreteniment. Recordo l’estiu que em vaig llegir tres vegades seguides El vigilant en el camp de sègol perquè no tenia cap més llibre a l’abast. Recordo caminar cap a l’institut i somiar que un dia, quan fos gran, m’agradaria treballar en una llibreria… i sabeu què? Als 18 anys ho vaig aconseguir i vaig entrar a la Llibreria Les Voltes de la plaça del Vi de Girona. Tot el somni es va anar encadenant, al cap d’un any vaig tenir l’oportunitat de treballar a la Llibreria 22 i vaig continuar aprenent l’ofici de llibretera… i així han passat 23 anys en què no he parat!

Fa un any que vaig decidir deixar una feina estable de cap de botiga de l’Abacus de Figueres, per escoltar-me i decidir què m’agradaria fer. Em calia un xic de silenci. En aquest camí vaig anar cuidant la idea de la llibreria que m’agradaria tenir. Llavors ens vam conèixer amb la Maria, que tenia la mateixa idea que jo. La bomba! Dues dones amb família i petits i amb la il·lusió de muntar una llibreria a Girona, però que estigués especialitzada en nanos. Sovint ens han dit que estem boges. En 3 mesos vam acabar de definir-ho, buscar un local, refer-lo, omplir-lo de llibres i obrir-la, el 5 de desembre, al centre de Girona. És una llibreria càlida i propera on pots fullejar els llibres assegut. També hi podeu prendre un cafè, un te o un bol de cereals amb toppings. I vigilieu amb els somnis que es compleixen!


Mònica Armangué Gómez

Foto: La llibreria Calmot

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa