Amb motiu de la commemoració de l’aniversari de la mort de William Shakespeare, el Teatre Romea presenta un muntatge amb idea original de Martí Torras Mayneris, escrit conjuntament amb Denise Duncan. Per apropar l’obra del bard anglès al públic, els autors han construït una comèdia enginyosa, emotiva i divertida que enalteix la figura del bufó, i que serveix com a reconeixement a totes aquelles persones anònimes que han ajudat algú a triomfar i mai ningú els ho ha agraït i també d’homenatge als comediants, raça d’actors massa sovint menystinguda.


L’obra rep per nom La Taverna dels Bufons i és nou un text shakespearià construït a partir de rèpliques de totes les seves obres extretes de context per crear una nova història. Joan Sellent ha estat el traductor dels fragments, dels quals no n’ha fet un treball literari, sinó que se n’ha bastat per explicar la història amb senzillesa.

El repte de Martí Torras ha estat trobar l’equilibri entre la poètica de Shakespeare i la comicitat de Joan Pera i Carles Canut, els actors que donen cos i veu a Robert Armin i William Kampe, dos deixebles de Richard Tarlton, el primer clown anglès reconegut. Alhora, van ser part imprescindible de la companyia Lord Chamberlain’s Men, tant que l’autor anglès va arribar a escriure expressament personatges per a ells, perquè considerava que sabien com connectar amb el gran públic. Tot i que potser no van coincidir mai en escena, aquest muntatge dóna a Torras i Duncan l’oportunitat de mostrar una cara menys amable de l’autor anglès en aquest any d’homenatges i glorificacions. Dafnis Balduz afegeix el contrapunt del relleu generacional amb el personatge de Will. Josep Maria Pou fa una especial col·laboració amb el paper de Richard Tarlton.

Si repassem la discrografia d’Els Berros de la Cort, hi trobarem la cançó La Giga de Kemp. Aquesta casualitat ha fet que siguin els més idonis per a la banda sonora de La Taverna dels Bufons. Jordi Batallé, Gavin Buckley, Elda Daunis, Marc Daunis, i Xus Jiménez componen aquesta formació única en el panorama de la música catalana medieval actual i ens ajuden a traslladar-nos de ple al context elisabetià.

El Teatre Romea programa La Taverna dels Bufons a partir del 20 de desembre. Una comèdia que parla dels folls, els bojos que tenen la capacitat de fer renéixer somriures en qualsevol situació. Passegem per 14 imatges de l’espectacle:

1.

Foto: David Ruano

2.

Foto: David Ruano

3.

Foto: David Ruano

4.

Foto: David Ruano

5.

Foto: David Ruano

6.

Foto: David Ruano

7.

Foto: David Ruano

8.

Foto: David Ruano

9.

Foto: David Ruano

10.

Foto: David Ruano

11.

Foto: David Ruano

12.

Foto: David Ruano

13.

Foto: David Ruano

14.

Foto: David Ruano

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa