Cada nit de Nadal l’espera i, sumant les estones que passen junts any rere any, a poc a poc neix un lligam especial. Però la nit de Nadal és una nit molt atrafegada pel Pare Noel, i el temps d’estar junts no és mai prou. Aquesta és la història que explica l’anunci nadalenc del servei postal noruec Posten, que serà ben important perquè en Harry i el Pare Noel puguin passar junts una nit tan assenyalada.

When Harry met Santa (Quan en Harry va trobar el Pare Noel) s’inspira, evidentment, en el títol d’una de les comèdies romàntiques més conegudes, la que van protagonitzar Meg Ryan i Billy Crystal el 1989, Quan en Harry va trobar la Sally. Amb aquest anunci, a més de felicitar el Nadal, Posten commemora que el 2022 ha fet cinquanta anys que Noruega va despenalitzar les relacions homosexuals.

La banda sonora de l’anunci és Es ist ein Ros entsprungen (Un roseret eixia), una nadala alemanya que, en origen, era un himne a la verge Maria. L’autor és desconegut, però l’harmonització més interpretada és la del compositor alemany Michael Praetorius (1571-1621) i se n’han fet traduccions a diversos idiomes, entre els quals el català, que va signar Artur Martorell i Bisbal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa