La companyia Fes-t’ho com vulguis, de Nona Umbert i Xavier Basté, porta l’espectacle Mans al CCCB. La funció està pensada per a un públic molt exigent: nens de més d’un any. Només d’entrar a la sala, es fa evident el caliu. Els actors ens reben amb un somriure i expliquen que no ens hem de preocupar si algun dels nens necessita parlar, moure’s, plorar o sortir. Però quan ells s’hi posen, els menuts —i també els grans— es queden ben quiets i callats. Només se sentirà algun “Ohhh”, tan bonic i sincer com els espectadors.
Mans per picar. Mans per nedar. Mans per pintar. Mans per estimar. La Nona i el Xavier fan prendre consciència de la infinitat de coses que podem fer amb les nostres mans. Els guants que porten són tan vius com la seva expressivitat.

Foto: I. C.

Els colors, les llums i la música van transformant l’espai i atrapant les ments de tothom. Barregen líquids de colors i el procés de la reacció és retransmès i ampliat mitjançant una projecció. L’experiència audiovisual recorda els efectes il·lusoris dels inicis del cinema.

S’acomiaden. No marxen. Aixequen una tela blanca que els separa del públic. Comença el viatge de les ombres. La jungla i el desert són alguns dels destins. Tot és estrany i maco.

Foto: I. C.


Tornen amb un nas de pallasso. Un gag amb una capsa fa riure els nens més grans. La banda sonora és de pel·lícula còmica en blanc i negre.

Foto: I. C.


Tot flueix. D’un barret, en surt un plàstic que quan ells l’estiren sembla una passarel·la màgica. No falten pilotes, ni globus. S’acomiaden, ara sí, repartint estrelles. Mans per aplaudir.

Foto: I. C.


Mans és un dels espectacles que ofereix el cicle Babies, del CCCB: més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa