Ales Krivec


Avui he pujat a dalt de tot del món de les muntanyes per després poder seguir-la cagant al món de baix, que és on jo pertanyo. Ja voldria ser ocell o tros de roca calcària, però una no tria la seva condició, com a molt soc com l’euga que he vist en un prat; un cos despullat de vida, amb el cap desllorigat, aliment per les bèsties d’ulls taronges, amb una mica de groc i de negre.

Des d’amunt, he vist el meu poble de lluny. De fet, ni l’he vist, ja que quedava just darrere del vessant nord d’un llom arbrat i molsut. He dissenyat un allargavistes amb les mans i tot el meu poble (amb la seva muntanya) hi cabia a dins. Des d’on era, la Geganta Adormida somiava amb el cap inclinat lleugerament cap a la dreta i la boca oberta, bavejant. El món que més conec entrava tot junt a dins del meu camp visual. Petit i minúscul a dins de l’allargavistes fet de dits i de carn. Així és com voldria veure’l quan soc dins. Ser-hi, però poder mantenir al mateix temps la vista alta de les muntanyes. Però no hi ha cap refugi per a mi a dalt de tot d’aquest punt pelat, només una ermita i les ermites estan fetes per als sants.

Al món de dalt de les muntanyes, el meu cap calla i escolta i després diu el que vol i jo ho apunto. He vist la fosca de la vall. El seu caràcter, la seva gent. A la vista tenia un horitzó punxegut. Hi ha coses que penso i no escric; coses que escric i que voldria no pensar. M’agradaria quedar-me a viure al costat d’algun sant, però allà dalt no hi ha ningú amb qui compartir un got de vi. Així que he decidit tornar al món baix de les valls i perdre, a poc a poc, la perspectiva dels monts, fins que el meu poble ja no ha entrat a dins del foradet que dibuixo amb els dits, fins que he pogut tocar-lo amb les mans i posar-me a escriure. Ben mirat, si em volgués quedar allà dalt, hauria de baixar de tant en tant a atipar-me d’excessos, de soroll i de gent. 

Més notícies
Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres
Comparteix
La Margarida havia esperat la mort amb il·lusió
Bill G.
Què aprèn el cervell dels 0 als 3 anys?
Comparteix
14 reflexions del biòleg David Bueno en una jornada educativa de la Diputació de Barcelona
Si haguessis nascut en una altra terra
Comparteix
14 fotos que denuncien les enormes diferències que hi ha en aquest món
Michelle Obama, la corista de Bruce Springsteen
Comparteix
El Boss ha cantat "Glory Days" a Barcelona en molt bona companyia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa