Abans que siguem res

Et dono les ganes de viure que duc al fons d’aquestes butxaques

Foto: Emre Ergin


Et dono les paraules que no t’he dit, per si les goses llegir, i un tros de paper per si volguessis escriure’m. Et dono un paraigua, per si plou i has d’anar a algun lloc i no hi ha prou balcons que et facin d’aixopluc. Uns mitjons gruixuts perquè no caminis descalç per aquest terra glaçat. Et dono una nit que duri vuit llunes. Una mica de la meva veu, per si mai et falla la teva. Un nosaltres cosit amb les mans de dos aprenents. Una cançó senzilla que puguem cantar tots dos sense perdre el ritme, ni el compàs. Et dono les ganes de viure que duc al fons d’aquestes butxaques.  
 
Regala’m, si et va bé, una engruna del teu temps. Un vespre de març passejant per Calafell. Un dissabte on, en una ciutat nova, sortim de festa fins que surti el sol. Que siguin els teus llavis i les teves mans els que em diguin bon dia. Un matí fent el cafè, on despentinats remenem calaixos buscant el sucre o baixem al supermercat per comprar la llet. Que tornem al llit i des de la finestra vegem com s’enfilen els roures i les alzines. Gairebé en podem tocar les branques si ens hi apropem i allarguem la mà. Que fem l’amor lentament. Que la intensitat ens faci d’embranzida. Tant és el que arribarà demà, ja ho veus, ni tinc presses ni duc rellotge.
 
El que voldria compartir potser morirà abans de ser. Un sastre amb bon ofici haurà de descosir-nos. Tancaré la finestra i la branca del roure serà orfe d’estornells. Davant del vidre, xiularé la cançó com si l’haguéssim fet nostra.
 

Comentaris

  Pepelechu Agost 13, 2016 7:51 am
  Bon exemple de que en la sencillesa de les paraules està amagat tot el misteri dels sentiments.
  Anònim Agost 14, 2016 2:13 pm
  De vegades escriure és més fàcil que dir amb paraules els sentiments i esperançes de relació d' amistat que desitges d' una persona molt especial, que ha sigut la llum del meu camí durant molts anys. Les teves paraules són poesia, no deixis d'expressar-les.
  Per a mi Agost 14, 2016 9:01 pm
  M´ha agradat molt.
  Burkineta Novembre 1, 2016 9:26 pm
  Es simplement preciós..
  Anònim Novembre 2, 2016 11:35 pm
  Gairebé he sentit el tacte de les mans entre els llençols i l'olor del cafè. El llegir i el sentir han ballat un ball plegat.. gràcies!
  Anònim Novembre 3, 2016 8:53 pm
  Excepcional,el llegir-lo a estat un regal
  Anònim Novembre 3, 2016 8:57 pm
  Llegint aquestes paraules he tingut un regal despres d'un dia molt enfeinat
  Anònim Novembre 3, 2016 11:07 pm
  Les teves paraules van directament al cor.
  Melville23 Gener 26, 2017 9:54 pm
  Paraules que despullen sentiments, preciós
  Anònim Gener 26, 2017 10:26 pm
  Unes paraules idònies per aquesta nit. M'ha encantat!
  Cagalló Gener 26, 2017 10:51 pm
  Hem sento totalment reflectit. La sencillesa al servei dels sentiments...
  Fantàstic Gener 26, 2017 11:10 pm
  Entre el "et faria un racó" i aquest escrit, claves les paraules ben bé dins meu. No deixis de compartir-les i gràcies
  Anònim mi Agost 23, 2019 10:01 pm
  Gràcies per saber explicar-ho per mi!!!
  Anònim Agost 29, 2019 10:53 pm
  No podria expressar millor el que sento per la persona que un dia va dibuixar un cor al meu cotxe i es van endur amb ell el meu (el cor, és clar)

Nou comentari