Cinquanta

Em sento vella, porto posada la nena

Eva Armisén
Eva Armisén
“Et penses que no et passarà mai, que no et pot passar, que tu ets l’única persona al món a qui cap d’aquestes coses no passarà mai, i llavors, una per una, et comencen a passar totes, de la mateixa manera que passen a tothom”. Paul Auster, Diari d’hivern

“Als vint-i-tres anys jo no tenia manera de saber que la frase «la vida és curta» vol dir alguna cosa”. Siri Hustvedt, Records del futurLes coses que no m’havien de passar mai –però sí– m’han deixat masegada, plena de boira baixa, buida dels plans que ja no. Sort d’aquest tros de cel, de les roses que han florit tard, del pati amb llimacs que hi desfilen quan plou, del meu mar de sempre.
 
Tinc una motxilla nova de cuir, la pedra que vaig domesticar fa segles, piles de llibres damunt de cada taula. Escric un diari d’hivern que m’ennuvola els estius. Però avui el dia és llarg, la Hustvedt parla de mi i torno a dur sandàlies.
 
Em sento vella, porto posada la nena. Qui m’ho havia de dir: en faig cinquanta.
 
Eva Piquer

Comentaris

  Jordi Ferrer Cassina Maig 29, 2019 11:01 pm
  Gràcies per les paraules
  CatalinaAnònim Maig 29, 2019 11:54 pm
  Per molts d anys!Una dolça abraçada.
  Anònim Maig 30, 2019 6:24 am
  Encara no ho saps Eva, perquè tot just hi arribes ara , pero ès una època sensacional. Ara et vénen els GRANS aprenentatges, els grans moments, els nens es fan grans, peró grans decdebó, els grans agraïments, els grans enyoraments, peró també els grans moments , els ke passaràs amb la gran Eva. Moltes felicitats !
  NÚRIA AGUILÓ Maig 30, 2019 9:16 am
  Em sento igual!! quant era jove (d'edat) pensava "...uff que enfora queda això dels cinquanta" però ara ja en comencen a siular les orelles... Em sento igual de jove que fa 30 anys, però...m'escarrufa sentir la paraula "Senyora", gaudeixo igual d'un dia de platja, però ara començo a plantejar-me, que estaria millor amb cadireta; en fot tant, no poder llevar-me els pels de les celles perquè no hi veig!! i portar les ulleres és un fàstic!! és junten ses hormones femenines revolucionades de la meva filla adolescent amb les meves que ja van de "capa caída" Segueixo igual de revolucionaria que fa 30 anys, però abans no hi cabia cap dubta en el sac de la intransigència i ara tot son intransigències en el sac de les dubtes. si no et vaig bé i no t'agrado, és el teu problema. JO EM SENTO BÉ. això és suficient. i em dius EGOISTA? No estimat/da això és diu: MADURESA
  Anònimmarta cairol Maig 30, 2019 12:01 pm
  Yo tambe o había. Mes ven dit no o pensaba. Ara las mevas filles tampoco o piensen Prou fine tenen am altres coses Pero harina un día com ara 68 anys que pensó cuanta rao tenia la meca mare A mí me está pasantía el mateix La rosa de la vida que mai para de rodar
  Anònima Maig 30, 2019 12:56 pm
  Jo no ho pensava si em passarien o no totes les coses que veia i ...plas... 50, veig que sí que me'n passen. Algunes d'aquestes coses es converteixen en cops durs, molt durs però et vas refen ,més o menys magullada. I ... de nou ..plas.. ja 60, sensació de tancar etapes, seguir amb les que queden procurant no mirar gaire enrera. Les teves reflexions acompanyen molt. No deixis de compartir-les, omplen molt. Una abraçada
  Montserrat Sobrevias Maig 30, 2019 1:12 pm
  Amb una nena tan ben posada et sents vella? Només has de fer un canvi de lletra i et sentiràs una bella dona. Després de llegir-te i d' haver-me corregit algun escrit; puc dir que encara que estiguis masegada, estàs envoltada de bellesa artística, de la bella mar, de bellíssimes persones com tu mateixa. Segur que tot això se t'encomana i sinó, tot i la boira, com podries transmetre tan bells sentiments?
  Susanna Martorell Maig 30, 2019 2:03 pm
  Per molts anys!
  Litetamona Maig 30, 2019 2:04 pm
  Quantes vegades jo havia pensat això mateix: això a mi ... no em passarà, ni això ... I ara, amb més de seixanta ja sé que sí m'han passat algunes coses. I, sí, tot això et fa sentir diferent, és "vella" la paraula?. Com m'agradaria poder agafar-me a aquest cel, a aquestes roses, a aquest pati ... i al mar. Quanta poesia per dir-ho tan bonic !!! Gràcies Eva!
  Escorpina Maig 30, 2019 3:41 pm
  Sento la teva tristor Eva, jo en tinc 61.... i dos néts No et conec però crec que ets una dona preciosa per dins i per fora. Aprofita'ls
  glòria olivella Maig 30, 2019 7:02 pm
  Nena, No portes sandàlies ni vestit ni ulleres. C'est toi? Vaig pel segon de la Hustvedt. Aviat recordaré el futur, espero. Et desitjo coses bones cada dia i roses i cel blau. I el mar.
  Anna54 Maig 31, 2019 11:00 am
  I es que no podem evitar-ho, però no hi fa res. I jo en tinc 64 i 5 néts... I ara començo de nou. Petons.
  BEL MUT Maig 31, 2019 3:00 pm
  Les del 69 en feim cinquanta i ho explicam bellament. És molt bonica la teva pedra domesticada, més que la meva pedra decorada. T'he de confessar una cosa que ja t'havia dit a "El Monterrey", en el meu cas encara puc dir "un petit detall: gairebé en fa cinquanta" per molts pocs dies. En caducar ho llev. Una abraçada
  iolanda seguí Maig 31, 2019 10:10 pm
  Moltes felicitats! Una dona creativa com tu sempre porta la nena dintre. M'encanta el què escrius. Ets jove d'esperit i amb un preciós camí. Catorze14 és un projecte que em te enamorada! Demana un desig!
  Martona1488 Juny 1, 2019 5:56 am
  Doncs Eva, jo en tinc 31 i em fa por arribar als 50. Em fa por pensar q algun dia diré adéu al 3. Aqiest 3 q vaig agafar amb tantes ganes i a aquest 3 q afronto, amb tantes ganes. I et diré q fins i tot em fa por tenir por pq el temps vola.. i tenir por me'l fa perdre!
  Conxa B. Juny 1, 2019 12:25 pm
  Moltes felicitats i per molts anys, La vida la planejem i ella va per un altre camí ...però cada dia és diferent..avui comença un altre moment, el ahir pesa i el demà estimula...però és pasat i futur.

Nou comentari

Joia
I per fi, el que em fa feliç, / ho tinc i vaig mar endins
Més entrades...
L'art i la poesia de la Lluna de Lotus
El Monestir de Pedralbes dedica una exposició a l'artista i poeta japonesa Ōtagaki Rengetsu
Més entrades...