Diumenge d’hivern

Estimar és un lloc, una cambra, un segon segona de planta quadrada

This is the easy time, there is nothing doing
Sylvia Plath, Wintering
 
Estimar és un lloc
Joan Margarit
 
 
Tinc un diumenge per a mi sola i me’l passo a casa. Covo la mandra al llit, menjo galetes de cacau sense gluten, marco amb creuetes les coses ja fetes de la llista de feines pendents. M’emprovo jerseis i em deixo posat el que més m’abraça.
 
El fred de fora m’empeny endins. Em faré una sopa de ceba i me la prendré a glops. Miraré una pel·lícula danesa per esbrinar què veu de mi la S. en aquesta cuinera que fuig de tot i es refugia en un poble nòrdic de mala mort.  
 
Me n’aniria a nedar, hauria de fer-ho, però la pluja no ho vol. Recorro les estances del pis: el rebedor, la cuina, els llibres de ficció ordenats per autors al passadís. El blau del sostre i d’algunes parets. Els quadres. El piano que algun dia sabré tocar. 
 
M’assec al meu racó, sota la finestra de Providència. Quin cel tan emprenyat. Pinto la pantalla amb les primeres paraules: tinc un diumenge per a mi sola i me’l passo aquí, a resguard de l’única intempèrie fàcil de combatre.
 
Estimar és un lloc, una cambra, un segon segona de planta quadrada. Potser soc, també, la casa on escric.
 
Eva Piquer

Comentaris

  Andreu PB Gener 24, 2019 7:16 am
  Els teus escrits sempre son un plaer llegir-los. En poc diuen molt. Curts i intensos. Genial. No deixis mai d'escriure. Una abraçada!!!
  Anònim Gener 24, 2019 8:32 am
  EVA gràcies.pel teu comentari m'encanta llegir els teus comentaris i en fa un ratlles del que sento i No se explicar
  ANDELPOVE Gener 24, 2019 10:42 am
  Preciosa descripció de trobar-te a tú mateixa i sentir-te molt bé al teu lloc de confort... M'encanta. Gràcies, Eva's. ?
  Maria Teresa Galan Gener 29, 2019 12:51 am
  Una descripció que surt de l'ànima. Fantàstica!!!!!
  Anònim Gener 29, 2019 12:03 pm
  .....sovint quan la realitat costa de païr, el millor regal és quedar-se a casa, amagar-se dins la pròpia closca ,per demà poder seguir..... Gràcies pels teus escrits!
  PAS Febrer 8, 2019 8:07 pm
  M’agrada llegir els teus comentaris, pensaments, reflexions!!!!!!. Em fan pensar tambe a mí. Gràcies.

Nou comentari