Foto: Hebert Kostan
Foto: Hebert Kostan

Escriure. Un tigre blanc. En blanc. Gen anihilador de pigment vermellós, línies negres immunes. En negre sobre blanc. Una tigressa blanca amb vetes de tinta obaga. La fera entre matolls, arbustos i clarianes de boscos i nissagues. Un mamífer carnívor, un caçador de nits que brilla en la foscor.

Escriure. La bèstia dilatada sobre una branca intensa. L’animal en silenci, fent veure que somia. Somia papallones. Les càmeres dels expedicionaris, els clecs, el despertar. El descloure de l’ull sagaç, blau i rodó. Un felí despullat, rosat, espellofat, de pell sense cap pèl, a l’abast, a tocar. A dins, hi viuen boires i sang de tinta negra, òrgans lluents i vísceres nocturnes amb estels.

Escriure. Un pare i una mare i el descabdellament d’un fil opac gruixut sobre la terra nua. Ungles massa afilades, de cadell, al cabdell laberíntic. Vestits de vellut blanc, blanc enlluernador embastat amb traços negres. Les robes mal cosides per un fil atzarós. El negre que sosté les cuirasses dels tigres.

Escric. M’espremo les entranyes, recullo el líquid negre, l’esquitxo sobre el ventre suau, llis i blanquíssim. Em solquen el pèl mut bordons, udols i corbes. Em solca el full en blanc la tinta intel·ligible, també inintel·ligible, assajos sinuosos de pèl alineat, ombres i projeccions de tenebres privades, núvols particulars, nits humils de cacera. En negre sobre blanc.

Escric. Soc tigressa i tinc ratlles. Soc el full i la tinta. I brillo en la foscor.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Àngels Pineda. Tigressa frustrada a gener 24, 2022 | 14:48
    Àngels Pineda. Tigressa frustrada gener 24, 2022 | 14:48
    Òndia!!! Quina tigressa!!
  2. Icona del comentari de: Anònim a gener 25, 2022 | 12:57
    Anònim gener 25, 2022 | 12:57
    Maria pericall
  3. Icona del comentari de: Viqui a gener 26, 2022 | 10:36
    Viqui gener 26, 2022 | 10:36
    Desprens força i passió. I l'encomanes!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa