Fent estoneta

Ni a tu et pot fer mal la vida, entre aquests llençols

Il·lustracció: Eva Armisén


 

Mare, véns a fer estoneta? En dieu així, fer estoneta, del costum de quedar-vos tots dos una estona petita al seu llit, just abans que ell s’adormi. El nen ha sortit poruc com tu, però amb la mare al costat se sent protegit dels monstres i les ombres.   
 
Te’l mires i l’abraces i li fas petons suaus mentre se li apaguen els ulls. Quines pestanyes, li diu tothom. No li pot passar res de dolent, amb tu tan a prop. Ni a tu et pot fer mal la vida, entre aquests llençols.
 
No esteu sols. Us fan companyia la granota de Mallorca, la sargantana de Menorca, el pingüí de Londres, la vaca de Donostia i el gos que li van portar els Reis. Amics de drap i cotó que seguiran aquí, vetllant-li el son, quan tu hagis tornat –de puntetes i a contracor– al món dels grans. El món dels llums oberts, les ferides despertes i els monstres de veritat.
 
Alguna nit fareu una estoneta llarga que durarà fins l’endemà.

Eva Piquer

Comentaris

  Alyebard Novembre 5, 2015 10:07 am
  Tens la capacitat d'emocionar-me. Gràcies
  Marga Serra Novembre 5, 2015 10:09 am
  És preciós Eva!!!
  Gemma2015 Novembre 5, 2015 2:24 pm
  És preciós, Eva. Em porta molts records.
  Anònim Novembre 5, 2015 3:45 pm
  Cada nit a casa fem estoneta o més
  Pere Collell Novembre 5, 2015 10:57 pm
  Senzillament genial. Gracies Eva
  Cristina de la Cruz Gener 22, 2016 12:41 pm
  Nosaltres en diem fer una mica de companyia fins que no arriba la son. Amb 12 anys ho seguim fent, i és un dels moment màgics i de confiança on el meu fill m'explica coses del seu dia. A vegades l'estona s'allarga molt. I per molts anys poguem tenir aquesta estoneta!
  Ninanina Novembre 23, 2016 9:28 pm
  Encara que en els famosos mètodes per fer adormir els nens això no deu ser adequat ,jo també gaudeixo de fer una estoneta amb la meva princesa, ho segueixo fent i li demano sovint si quan sigui molt molt gran també em voldrà aquí al seu costat, fent una estoneta. Em diu sense pensar- ho: "i tant mama!!"

Nou comentari

Coneix la història de les científiques
El CosmoCaixa posa el focus en la imprescindible aportació de les dones al món científic
Més entrades...