Foto: Rhett Wesley
Foto: Rhett Wesley

Un tres per cent de connexió instantània, d’on-has-estat-tot-aquest-temps. Un cinc per cent d’intuïció i un dos d’il·lusió i un dos d’ingenuïtat; en total, un nou per cent de potser-això-té-potencial, de quines-ganes-que-hagis-aparegut. Un vuit per cent d’afany de transcendència i un deu per cent de vanitat, o viceversa; sigui com sigui, un divuit per cent en total, si fa no fa, de l’anhel de deixar empremta, del desig de ser rellevant: la primera de tota la resta; de les importants, la definitiva.

Un sis per cent d’atracció física forta, com a mínim, i una dosi proporcional d’atracció intel·lectual. Un quatre per cent de prudència i un dotze per cent de valentia, o un equivalent, que si la proporció no és d’una-per-cada-tres la cosa es complica. Un set per cent de tendresa, un u per cent d’indiferència, un nou per cent, o tal vegada un deu, d’escepticisme preventiu que es torna cinisme en els casos desesperats. Un vuit per cent d’autoestima, un sis per cent de vulnerabilitat, un dos per cent, o potser un quatre, de decepció anticipatòria, de fracàs anunciat, de profecia autocomplerta.

Un percentatge variable de tòpics, d’això-sembla-massa-bonic-per-ser-veritat, de la-realitat-sempre-supera-la-ficció, de l’amor-arriba-quan-menys-t’ho-esperes-etcètera-etcètera. Un u per cent d’incertesa, és clar; una perseverança elevada al quadrat. I al final, un resultat imprevisible i uns números que no surten, i és que les fórmules màgiques no existeixen i a vegades hi ha coses que val més no provar de calcular.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Francesc Xavier SAludes i Domènech a octubre 19, 2021 | 17:03
    Francesc Xavier SAludes i Domènech octubre 19, 2021 | 17:03
    Molt bo.... el càlcul no deixa de ser una presa de consciència. Mai no som prou conscients de les dotzenes de matisos en les experiències personals .. i dels centenars de matisos en les experiències interpersonals .... però, el càlcul és una operació "a posteriori" que no hauria de condicionar cap experiència "a priori".
  2. Icona del comentari de: Baladre a octubre 20, 2021 | 20:00
    Baladre octubre 20, 2021 | 20:00
    Molt ben sintetitzat! Un text que remou sentiments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa