​La guerra que som

Però renéixer també vol dir rearmar-se

Eva Armisén
Eva Armisén
Les guerres, ja ho sé prou, no són alegres
Maria-Mercè MarçalLa meva professora de piano s’ha fet policia. Sembla un títol de novel·la i no té res de ficció. Se’m fa estrany que algú vulgui portar pistoles, però entenc que el problema el dec tenir jo.

Aviat farà dues primaveres que la Sílvia em va endreçar per dins amb metàfores bèl·liques. Que si tal persona se’n va anar a la guerra, que si es va morir en combat. Em va costar entrar-hi perquè la pau, perquè la pau. Però aquell dia, i després de massa dies, vaig tornar a plorar.

Lluitem contra nosaltres, contra els altres, contra un temps que sempre guanya. Aleksiévitx diu que les armes són belles i fa que em miri els tancs d’una altra manera. Hillman parla d’estimar la guerra i m’encallo en els sentits de la paraula conquesta. Potser sí que som guerrers atrets pel camp de batalla, avançant sovint sense nord.

Les guerres, ja ho sé prou, no són alegres. La violència m’espanta tant com la derrota, no gasto bales ni de joguina i els enemics intento que siguin pocs. Però renéixer també vol dir rearmar-se. De valor, de futur, de noves pors. De moltes i tantes ganes de fer l’amor contra la mort.

Eva Piquer

 

Comentaris

  llop franc Gener 9, 2020 12:27 pm
  Preciós, com sempre!
  Anònim Gener 9, 2020 1:52 pm
  Perquè contra la mort? Es una lluita perduda. Som vida/mort. Ens hem de fer amigues. Això es mes fàcil si ho dic de mi. Vida/mort, com un continu. Quantes morts atravessem.., Que ens fan valorar la Vida.
  Qualsevol podria ser el meu Gener 9, 2020 2:55 pm
  Les armes no son perilloses si saps com funcionen. Els policies portem armes per no fer-les servir. Tu tens armes molt potents, que són les teves paraules i com les expreses. Com sempre... genial. Una abraçada
  enric santamaria Gener 10, 2020 10:33 pm
  Molt bo ,,, l'últim paràgraf genial!!!

Nou comentari

La passió de Jacqueline du Pré
La violoncel·lista interpreta una peça d'Edward Elgar dirigida per Daniel Barenboim
Més entrades...