Passem nosaltres

Avui sec al volant amb un fill de copilot i els meus pares als seients posteriors

Eva Armisén
Eva Armisén
No passa el temps, passem nosaltres.
Manuel BaixauliEns acostem al peatge i se’m desperta la nostàlgia: “Llegando a la fábrica de cemento, carril izquierdo, señalizado, directo a Barcelona”. Ho deia una veu de dona i jo era una nena asseguda al darrere de l’erra-cinc taronja que heretaria deu anys després.

Avui sec al volant amb un fill de copilot i els meus pares als seients posteriors. El cotxe és nou i blanc, que dissimula la pols. Però l’autopista és la mateixa, l’alerta del ciment em ressona com si la sentís i sovint trio de contrasenya la matrícula d’aquell erra-cinc.

Jo què sabia d’alens que se trobaven, de cabells que s’embullaven, de mans i de perfums. Durant tres minuts m’omplo d’ales i fulles i flors i colors: volo fins a un lloc on mai es fa fosc i ningú es posa trist les tardes de diumenge.

Punt i principi de viure sense tu. S’acaba la cançó i s’esmunyen els ocells. La màquina llegeix la visa, s’alça la barrera, el pare em diu que agafi el rebut. Passem nosaltres molt més que el temps.


Eva Piquer
 

Comentaris

  Anònim Desembre 11, 2019 3:10 pm
  https://youtu.be/yhVcJxsMZZ4 Canta: Maria del Mar Bonet Compositor: Javier Mas
  Francesc Pla Desembre 12, 2019 12:15 pm
  El llimoner ha mort, en un recó de l’hort. Feia llimones grogues, plenes, de pell gruixuda, perfumada. Generós, ens donava fruites, tot l’any ens estimava. Llimones de mugrons durs, que vaig estimar quan jugava al jardí de casa, aquell estiu llarg, ple d’aventures. Maldestres, van assecar la font de l’aigua, el suc dolç de les tardes d’agost va escolar-se a la terra seca i la pols va perfumar els camps. De vegades, perdut pels camins grocs entre un mar de blat i d’ordi, torno a l’hort amagat entre les canyes, fins el recó, ara buit , per olorar el seu record.
  Neus Canyelles Desembre 12, 2019 10:01 pm
  Eva, aquest és el primer comentari que escric en la meva vida per internet. Però és que no m'he pogut contenir. Tenc la pell de gallina. Jo també pos el seu nom de contrassenya, i per cap d'any, després de les dotze campanades, continuu esperant la seva cridada. I el telèfon no sona. Una abraçada
  Anònim Desembre 13, 2019 8:35 am
  Jo també men recordo de la frase, quant paso per la "fábrica de cemento", fa ja uns quants anys...
  Anònim Desembre 13, 2019 8:55 am
  El meu fill porta el cotxe, de copilot la seva companya de vida. Darrera jo, i els meus pares en el maleter dels nostres records. L'autopista de la vida.
  Maria Rosa Godes Desembre 14, 2019 2:26 pm
  Els teus petits contes són excel·lents!!!! És molt difícil fer encabir tot un univers en unes poques línies!!!! Et felicito!!! ?

Nou comentari

Johnny Be Good
Someday you will be a man,/ And you will be the leader of a big old band
Més entrades...
El pitjor buit d'una mare
14 dones comparteixen el dolor d'haver perdut els fills que van engendrar
Més entrades...