Les orelles

Va sortir contenta de l’hospital, però poc li va durar l’alegria

Foto: Ffion Atkinson


El dia que vaig néixer va venir ma tia Rosa Mari a mirar si m’havia lliurat de les orelles de pàmpol que tenien ella i mon pare. Va sortir contenta de l’hospital, però poc li va durar l’alegria perquè el segon cop que ens vam veure ja se m’havien desenganxat. 
 
Per sort jo no me’n vaig assabentar fins passada la comunió, i si no hagués estat pel marrec aquell que un dia a l’hora del pati em va dir “i tu què mires, aurelluda?”, potser no ho hauria sabut mai. 
 
Però va haver-hi un altre dia –us parlo de quan ja no tenia sensibilitat a la cama ni al peu esquerre– en què, mirant-me a l’espill de l’habitació, vaig sentir-me dir, en veu prou alta perquè també em sentís ell: “Amor, crec que avui em faré una cua per sortir”.

Ja no volia ser guapa; volia ser valenta.
 

"Basorèxia" és una paraula que no surt al diccionari i que, per tant, dona marge a la flexibilitat. Maria Climent hi explora temes com l'amor o la vulnerabilitat, partint del desig de besar com a metàfora de les necessitats emocionals humanes.

Data de publicació: 21 de novembre de 2016
Subscriu-te al nostre butlletí
Subscriu-te al butlletí de Catorze i estigues al dia de les últimes novetats
Subscriu-t’hi
Subscriu-t’hi
Dona suport a Catorze
Catorze és una plataforma de creació i difusió cultural, en positiu i en català. Si t'agrada el que fem, ajuda'ns a continuar.
Dona suport a Catorze