Lluís Llach: 50 anys d’aquella empenta

Fa mig segle del debut del cantant dalt d'un escenari i una dècada del seu comiat

Arxivat a: Lluís Llach, El piano

Foto: El Social


22 de març del 1967. Centre Social i Catòlic de Terrassa. Maria Amèlia Pedrerol, Delfí Abella, Miquel Porter, Martí Llauradó i un noi de Verges, Lluís Llach, que encara no havia trepitjat mai un escenari. Aquell dia tocaria tres cançons i es convertiria en el setzè dels Setze Jutges. La seva carrera artística s’allargaria quatre dècades. Poc podia imaginar-se aquell jove empordanès de divuit anys que acabaria esdevenint un referent musical, intel·lectual i vital de tres o quatre generacions.

Aquest 2017 fa cinquanta anys del debut de Llach i deu anys del seu comiat.

Lluís Llach recorda així el concert de Terrassa:

«Em sentia massa tímid per sortir a l’escenari. En Miquel Porter venia a casa per provar-me de convèncer i jo li deia que fer discos sí, però cantar en públic, no. Aquell dia jo estava tan atemorit que no volia sortir, i el Martí Llauradó va haver-me de clavar una empenta perquè trepitgés l’escenari. Estava molt nerviós. M’amagava darrere la guitarra de la meva mare com podia, i vaig posar el peu a la cadira de tal manera que en vibrava la veu de tant que em tremolava la cama. I quan vaig acabar algú em va dir: ho fas molt bé, nen, però t’assembles al Serrat.»

Sort d’aquella empenta. Gràcies per ser la banda sonora a les nostres vides, Lluís.

Les primeres cançons de Lluís Llach:

Comentaris

  A.N.M. Març 22, 2017 9:04 pm
  Resumint: Les seves cançons m'ha fet molt feliç.
  Josep Estasio Març 23, 2017 7:53 am
  Jo he crescut amb els sètze jutges i el Lluís Llach, el meu món estaba molt vinculat al seu. Adolescent , jove. Mili, nòvia dona, fills i ara torna tot des-de el començament quant me jubilat. Serrat, Guillermina, Pep Muntaner, Lluís, Pere Tàpies , ......
  Julio Miró Març 24, 2017 9:28 am
  Sempre ha sigut la veu d'els meus pensaments. La seva música, les seves cançons van esser la banda sonora de la meva joventut, encara avui em recorda qui sóc i quins eren i són els meus principis, les meves essències.

Nou comentari

Quan Robert Capa va retratar la guerra a Aitona
Hi havia arribat com a fotoperiodista de la darrera ofensiva de l'exèrcit republicà a Catalunya
Més entrades...