Foto: Gran Teatre del Liceu


El Gran Teatre del Liceu dona l’oportunitat, fins al 28 de febrer, de gaudir de grans muntatges operístics o en versió concert a un preu reduït. Amb la voluntat d’obrir-se a nous públics i afavorir nous contactes amb aquest gènere, dona a escollir, per 180 euros, dos dels muntatges de la temporada entre vuit de les òperes programades per a aquest 2019 com l’estrena mundial de l’òpera L’enigma de Lea de Benet Casablancas o la tornada a Barcelona de la Tosca, de Puccini. Una oportunitat immillorable per gaudir d’aquestes vuit composicions de grans autors i les seves posades en escena que aquí us expliquem.

L’enigma di Lea, de Benet Casablancas i Rafael Argullol (del 9 al 13 de febrer)
El Gran Teatre del Liceu estrena la primera òpera de Benet Casablancas, sobre un llibret de Rafael Argullol, amb la direcció musical del mestre Josep Pons i la direcció d’escena de Carme Portacelli. La història de Lea, un ésser immortal interpretat per la soprano Allison Cook, és una història sobre l’amor, el dol i la passió i un hometge a la humanitat que trascendeix la naturalesa humana.

Gran teatre del Liceu



Rodelinda, de Georg Friedrich Händel (del 2 al 15 de març)
Un dels drames meys coneguts de Händel, però una de les millors òperes del barroc tardà. El rei Bertrarido és donat per mort i la seva esposa, Rodelinda, i el seu tron són els objectes de desig de l’usurpador Grimoaldo. Una trama d’amor i poder dirigida per Josep Pons amb la soprano Lisette Oropesa i el contratenor Bejun Mehta en els papers principals. En sentim l’ària Io t’abracci interpretada per Anna Caterina Antonacci i Andreas Scholl.



La Gioconda, d’Amilcare Ponchielli (de l’1 al 15 d’abril)
L’òpera més celebrada de Poncielli se situa a la Venècia del segle XVII, en què Enzo Grimaldo, noble desterrat, té per amant La Gioconda, una cantant ambulant filla de La cieca (la cega), però en realitat està enamorat de Laura Adorno, esposa d’Alvise Badoero. Un drama intens i visceral que protagonitza la soprano Iréne Theorin. Un dels seus fragments més cèlebres és La dansa de les hores. Esperem l’estrena del muntatge del Gran Teatre del Liceu veient la interpretació que en van fer els ballarins Letizia Giuliani i Ángel Corella.



Hamlet, d’Ambroise Thomas (versió concert) (7 i 10 de març)
El Gran Teatre del Liceu ofereix aquesta versió particular i amb final semifeliç del drama que William Shakespeare va escriure sobre el jove príncep de Dinamarca en versió concert amb un repartiment encapçalat pel baríton Carlos Álvarez i la soprano Diana Damrau, que en el paper d’Ofèlia, interpretarà l’ària A vos jeux, que per anar fent boca us presentem cantada per Natalie Dessay.



Agrippina, de Georg Friedrich Händel (versió concert) (18 de maig)
L’ascens al tron de l’emperador Neró vist per Georg Friedrich Händel. La corrupció del poder polític en una partitura fresca i desimbolta amb dosis d’humor evidents en molts dels seus númerps musicals. La mezzosoprano Joyce DiDonato torna al Gran Teatre del Liceu per a la versió concert d’aquesta òpera del compositor saxó, acompanyada de la formació musical Il Pomo d’Oro. La sentim interpretar-ne Pensieri, voi mi tormentate.



Les pêcheurs de perles, de Georges Bizet (del 13 al 25 de maig)
L’altre gran títol del compositor de Carmen torna al Gran Teatre del Liceu amb un muntatge brillant de la jove directora escènica Lotte de Beer que porta l’original fascinació per l’antiga Ceilan a un xou televisiu de l’actualitat on hi apareix un triangle amorós. Dos dels personatges, Zurga i Nadir, canten aquest duet, aquí interpretat pel baríton Dmitri Hvorostovsky i el tenor Jonas Kaufmann.



Tosca, de Giacomo Puccini (del 9 al 28 de juny)
Una obra mestra del compositor de Lucca sobre la passió, la religió a la Roma de 1800, viure per l’art i morir per l’amor. Un melodrama en tres actes sobre la relació triangular i visceral entre Cavaradossi, Tosca i Scarpia que torna al Gran Teatre del Liceu en el celebrat muntatge de Paco Azorín, escrupulosament fidel a l’original, amb la direcció musical de John Fiore. En fem un tast veient Maria Callas interpretar-ne l’ària Vissi d’arte, vissi d’amore.



Luisa Miller, de Giuseppe Verdi (del 14 al 27 de juliol)
Una de les òperes més netament romàntiques de Verdi és questa història d’amor entre Rodolfo i Luisa, un amor obstaculitzat pels plans del pare d’ell, i que enganyats amb promeses de felicitat, es veuen abocats a un final tràgic. Una òpera sobre la innocència amb Sondra Radvanovski i Piotr Beczala en els papers principals sota la direcció musical de Domingo Hindoyan. En fem un tast escoltant com Sonya Yoncheva n’interpreta l’ària Tu puniscimi, o Signore.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa