“Repassar el passat, reflexionar sobre el present i pensar en el futur.” Aquest és l’objectiu de FLAIX FM amb l’exposició FLAIX 2042 que acull el Palau Robert. L’emissora, que va néixer l’any 1992, celebra els 25 anys amb aquesta mostra i amb altres activitats com ara conferències, debats o tallers. Va ser la primera radiofórmula dedicada exclusivament a la música dance. Al llarg d’aquests anys ha fet d’altaveu dels èxits musicals de cada etapa, ha crescut en audiència i s’ha estès pel territori. També ha patit la revolució tecnològica i el canvi de paradigma en el món de la informació i la immediatesa. Per això, el director de FLAIX FM, Carles Cuní, i els comissaris de l’exposició, Rosa Pera i Ricard Robles (SONAR), han volgut “imaginar el camí de perspectiva de l’emissora, fer visible el seu patrimoni intangible per canviar de perspectiva i projectar els 25 anys cap al futur.”

La mostra, que es podrà visitar fins al 19 d’octubre, és una producció de FLAIX FM, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de Cellnex Telecom, Hewlett Packard, Omen by HP i BenQ. Fem un recorregut per les quatre instal·lacions, que mostren tots els aspectes que conformen l’emissora.

1. L’exposició comença a l’aparador amb una instal·lació d‘Opisso Studio. És un diorama gràfic que mostra diverses dades relacionades amb l’evolució de FLAIX FM en diferents nivells. Des dels èxits musicals del moment, passant pels locutors o l’expansió de l’emissora pel territori fins al creixement de l’audiència. A més, un comptador acumula els segons que fa que funciona FLAIX FM des del seu naixement.

Foto: Miquel Coll



2. Un cop al primer pis, a la Sala 2 hi ha la resta de l’exposició. Alex Posada (MID) ha creat un dial interactiu que captura l’esperit de FLAIX FM al llarg de la seva cronologia. Si els visitants acosten una petita ràdio als sensors de la instal·lació, podran sentir els hits que més han sonat. A més, si la col·loquen cap per avall, hi sentiran anuncis que es van retransmetre.

Foto: Miquel Coll



3. La instal·lació d’Anna Fuster i Daniel Julià (Pimpampum) reflexiona sobre la mobilitat de la ràdio interconnectada. Els oients que ho vulguin podran participar de l’exposició amb imatges. A través del hashtag #SocFlaix, les seves fotografies apareixeran en una gran pantalla i alhora passaran a formar part d’un collage enorme, com a mostra de l’univers que s’amaga darrere de l’emissora.

Foto: Miquel Coll



4. Per acabar, tanca l’exposició la instal·lació que ha dissenyat Onionlab en diàleg amb el professor Brian Subirana. En aquest espai immersiu, els visitants tenen l’oportunitat de viatjar al 2042. A través d’unes ulleres de realitat virtual són convidats a experimentar el futur des de la sala d’exposicions.

Foto: Miquel Coll

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa