Xesco Boix, les penes (no) se’n van

14 cançons imprescindibles en el repertori del músic infantil

Arxivat a: Cançons, El piano

Xesco Boix, músic, animador i cantant de folk i cançó infantil, va néixer el 3 de febrer de 1946 i va morir el 21 de juliol del 1984. Només tenia 38 anys quan va desmentir el títol d’un dels seus àlbums –«Cantant, cantant, les penes se’n van»– i va plegar de viure. El recordem amb 14 cançons del seu repertori per als més menuts.
 

Mural: Ernest Zacharevic

 

1. La bicicleta.
2. La lluna, la pruna.
3. Quan seré gran.
4. Dalt del cotxe.
5. Marrameu torra castanyes.
6. Si et vols divertir.
7. Pa amb tomàquet.
8. Torna Serrallonga.
9. El cucut de l’avi.
10. La mosca.
11. Ningú no comprèn ningú.
12. Una plata d’enciam.
13. Fes-te encí, fes-te ençà.
14. No ploris pas per mi.

 
 

Il·lustració: Noe Bofarull

 

El músic Xesco Boix (1946-1984). Foto: Arxiu ND

Comentaris

  Anònim Joana Oliva Febrer 3, 2016 8:21 am
  En Xesco ha format part de la nostra vida. Com a llibreters a Sant Andreu de Palomar, el varem convidar a una de les fires del llibre català. Des d'aleshores, ja es va convertir en un bon amic. La nostra filla Ginesta, ha cantat quasi totes les seves cançons. Ara, li toca al nostre net, en Biel, a continuar cantant-les.
  Xavi Torrents Febrer 3, 2016 9:29 am
  Vaig rebre'n unes classes de cançons d'animació, els animadors de diferents grups escoltes l'admiràvem. Tothom l'admirava, era molt bon comunicador i sabia com ensenyar cançons i engrescar a tothom. A la meva neta també la faré cantar les seves cançons.
  Lluís Gil Aban Febrer 3, 2016 9:32 am
  El nostre record d'en Xesco és sempre present. Algun dels seus dinars a casa els recordem amb gran afecte, un d'ells bastant a prop del seu adéu. La seva col·laboració en la meva época d'impulsor de Rialles a Girona va ser sempre ben viva.
  ANNA MOLNER VENTURA Febrer 4, 2016 12:05 pm
  QUAN JO TENIA 5 ANYS VAIG ANAR A UNA PETITA GRAN ESCOLA " EL PETIT PRÍNCEP "I DE TAN EN TAN ARRIBAVA LA CURIOSA I EXQUISITA MÚSICA D´UNA PRESÈNCIA QUW ARA ENCARA TINC.EN XESCO , AMB EL SEU BANJO , LA SEVA GUITARRA, I AQUELLA DOLÇA I ENTRANYABLEVEU.JO VOLIA FER COM ELL, VOLTAR EL MÓN ESCAMPANT PAU , AMISTAT I AMOR ARREU DEL MÓN I A CASA MEVA...ELS MEUS FILLS HAN CONEGUT EL SEU MISSATGE I AMB ELL ALLÒ QUE NOMÉS LA MÚSICA POT EXPLICAR.MOLTES VEGADES HE PENSAT QUE L´AMOR I LA NOSTÀLGIA PER LA MÚSICA ME LA VA ENCOMANAR ELL. GRÀCIES XESCO I TAMBÉ A TOTS I TOTES ELS QUE L´HEU SABUT I POGUT ACOMPANYAR.
  MIGUEL LOZANO CERVERA Febrer 3, 2018 2:32 pm
  EL RECORDU mol be ya que per desgracia vaig se yo qui va teni que interveni el dia que va muri ancara avui me enrecordu mol dell que Deu el tingui sempre el seu custat

Nou comentari

Ajudeu-me
A canviar per roses les espines
One
Més entrades...