Catorze
Un bon confinament, amb ulls d’infant

La pedagoga i educadora emocional Eva Bach (autora de llibres com Pares i mares influencers, escrit amb Montse Jiménez, o Educar per estimar la vida) s’ha posat a la pell dels més petits per escriure catorze idees a tenir presents durant els dies de confinament.

Foto: Gabriel Tovar


1. Protegeix-me dels pitjors virus: el de l’egoisme i el de la por.

2. Digue’m que estigui tranquil o tranquil·la, que no ens morirem tots.

3. Fes-me entendre que no és un drama, que passen coses pitjors al món.

4. Recorda’m que tenim casa i que això és una gran sort.

5. I que ens tenim nosaltres, que això m’alegra el cor.

6. Ensenya’m el gran valor de la llibertat, la responsabilitat, la solidaritat, l’esforç…

7. Explica-m’ho bonic, digue’m que ens quedem a casa per amor i no pas per por, perquè estimen i cuidem la nostra vida i la vida de tothom.

8. Fem videotrucades als avis i a les àvies, que enyoro les seves abraçades.

9. Les estones que estiguem cansats, o tristos, o ratllats, digue’m que això passarà, que acabarà bé, que ens en sortirem.

10. I que cada dia més, falta un dia menys.

11. De notícies, les justes; i d’alarmants, ni una. Pensem junts com podem ajudar-nos i, quan això s’acabi, com podem celebrar-ho.

12. Fem un horari, com a l’escola, i que hi hagi l’hora del riure, la de no fer res, la d’avorrir-me…

13. També una estoneta de somnis, de fantasia, d’imaginar trapelleries i coses que tenim prohibides

14. I sessions a dojo d’amanyacs, de massatges, de petons que s’escapen d’un conte i no ens caben a les galtes.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a març 18, 2020 | 13:43
  Anònim març 18, 2020 | 13:43
  Trobo en molt d'acert aquests consells dirigits als nens. Jo tinc dues netes i amb l'ajut dels seus pares q els munten ara un taller d gimnàstica, ara un taller d cuina, ara confeccionar un horari. Sempre són d'agrair consells xq d vegades s'esgoten les idees. Q tinguem molta sort en poder sortir d'aquest entrebanc.
 2. Icona del comentari de: Anònim a març 20, 2020 | 16:23
  Anònim març 20, 2020 | 16:23
  Gràcies a Déu que permet que durant uns dies els membres de la família es puguin conèixer. Que la casa deixi de ser un hotel i sigui una llar. Que l'educació sigui a mà dels pares i no pas a mà de ningú. També és un temps de vacances pels avis.
 3. Icona del comentari de: Anònim a març 21, 2020 | 15:03
  Anònim març 21, 2020 | 15:03
  Ens trobem a faltar,peró ens arribarà el dia que ens tornarem a juntar per abraçar.nos,jugar i estimar.nos millor que fins ara Les meves filles,parelles i nets són lluny de mí,peró aquets dies me n'adono que som més aprop que d'altres vegades... Estem tots a casa i quina sort en tenim de tenir casa!!
 4. Icona del comentari de: Anònim a març 25, 2020 | 11:05
  Anònim març 25, 2020 | 11:05
  En moments com aquests que estem vivint en quan veus el que en realitat té importància!! Hem d'estar units i ser solidaris. La nostra vida depèn d'això!! "Moltes coses passen a ser secundàries i valoras es teus béns més preciats: la teva família, la salut, casa teva... Esperem que passi aquesta crisis el més aviat possible i que puguem aconseguir atabiar la situació sense que marxi molta gent!!!
 5. Icona del comentari de: Anònim a març 25, 2020 | 17:39
  Anònim març 25, 2020 | 17:39
  Ànim per aquests menuts que viuen unes circumstàncies terrorifiques, que ni els avis les haguéssim somniat en el pitjor dels somnis. Malgrat el virus, em quedo maravellada com àvia, lo forts que són els néts, les mostres de carinyo sincer, els ullets espurnejants, a punt de bessar una llagrimeta. Estic contenta perquè els veig forts,capaços de seguir un horari relacionar-nos en la distància i el què també em fa feliç com a mestra jubilada, és que troben a faltar l'escola, la seva mestra els seus companys i companyes...meravellós, el món estarà en bones mans!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa