Catorze
L’Institut del Teatre treu suc a la tecnologia digital

Alumnes de la primera edició del postgrau treballant en el projecte final – Institut del Teatre

Davant la creixent necessitat dels professionals de les arts en viu de saber com treure el màxim profit a les possibilitats de les tecnologies digitals (so, vídeo, il·luminació, interacció i programació) com un agent dins del procés creatiu, l’Institut del Teatre posa en marxa a partir de gener de 2023 la segona edició del Postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital.

Es tracta d’una formació innovadora i pionera a Espanya, que neix dins del context d’una reformulació de les arts en convivència amb la realitat digital que ja és present a la nostra societat. Té per objectiu facilitar als professionals de l’escena en viu la incorporació de les tecnologies digitals en els seus projectes artístics, no només com a suport o recurs tècnic, sinó també com a vector expressiu.

Aquesta formació s’adreça a professionals dedicats a l’escenografia, la dramatúrgia, els llenguatges del cos i el moviment; a professionals de perfil tècnic amb experiència en disseny d’il·luminació, so, audiovisual i multimèdia; a persones graduades en arquitectura, disseny, comunicació audiovisual i arts visuals; i en general, a qualsevol persona interessada en l’aplicació de la tecnologia digital a les arts en viu.

L’objectiu essencial del postgrau és capacitar professionalment els alumnes perquè puguin generar o intervenir en projectes artístics on s’apliquin tecnologies digitals. Segons el perfil de l’alumne i del seu projecte final de postgrau es poden desenvolupar diferents perfils professionals, sovint complementaris entre si: creador de les arts en viu que integra les tecnologies digitals en les seves creacions; professional de les tecnologies digitals vinculat a la creació escènica, tant del camp visual, com sonor o interactiu; dramaturgista de continguts tecnològics; i, també, productor d’espectacles digitals.

El Postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital és de 30 ECTS i s’estructura en quatre blocs: un de conceptual, un de tecnològic, un d’experimental i el projecte artístic final, i promou un aprenentatge transversal i pràctic, treballant en equip i de manera multidisciplinària. Aquests blocs es complementaran amb diferents seminaris a càrrec d’artistes que compartiran la seva pràctica. Coordinat per l’escenògrafa Xesca Salvà i el dramaturg Marc Villanueva, el postgrau compta amb Lina Bautista, Roger Bernat, Albert Boronat, Maria García Vera o David Roesner com a docents que impartiran classes, entre d’altres.

Les inscripcions estan obertes fins al 30 de novembre, i la matriculació serà de l’1 al 16 de desembre. Les classes s’impartiran entre gener i desembre de 2023.

Per a més informació consulteu la pàgina del postgrau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa