Catorze
Llengua, cultura i arts per un futur millor

La progressiva desaparició del català entre els joves, la crisi d’imaginació per pensar sobre el futur, la falta de respostes coordinades davant l’emergència climàtica o l’extensió de totes les formes de violència i desigualtat són uns quants dels desafiaments socials als quals s’enfronta la societat catalana actual. Aquesta mena d’incerteses poden, molt sovint, causar gran impotència i portar al desànim, però per adreçar els problemes cal afrontar-los.

Davant d’aquesta incertesa i complexitat, la Fundació Carulla anima a prendre la iniciativa i arromangar-nos: convoca una nova edició dels Premis Baldiri Reixac, uns guardons que busquen escoles i mestres amb projectes innovadors per imaginar futurs més sostenibles i millors per a tothom i obrir camins de reflexió i aprenentatges a través de la llengua, la cultura i les arts.


La 45a edició dels Baldiri, amb convocatòria oberta fins al 26 de gener de 2023, es presenta amb unes noves bases, un jurat també renovat, i una nova categoria premiada que se suma a les dues ja habituals (que canvien de nom), obertes a qualsevol centre educatiu d’arreu del territori de parla catalana: escoles, zones escolars rurals (ZER), instituts, llars d’infants, centres de formació d’adults, escoles de música, d’art o d’arts escèniques, i escoles d’educació especial.


Premi Baldiri a l’escola transformadora

1 premi de 3.000€. Novetat d’aquesta convocatòria, s’adreça a centres educatius amb equips compromesos, amb il·lusió i esperit crític que treballin amb la cultura, la llengua catalana i les arts per fer front als reptes socials i culturals actuals.


Premi Baldiri a projectes artístics

8 premis de 4.000€. L’antiga categoria Baldiri Escola s’adreça a projectes educatius que treballin per atendre l’emergència climàtica i/o el foment de la llengua catalana.


Premi Baldiri a experiències innovadores

20 premis de 500€. L’antiga categoria Baldiri Experiències premiarà experiències educatives que fomentin l’esperit crític, la gestió emocional i la inclusió.


Els Baldiri 2021-2022

La convocatòria 2021-2022 va rebre 106 candidatures d’arreu del territori de parla catalana, de les quals se’n van premiar 30. Amb aquests premis, la Fundació Carulla té l’objectiu no només de premiar bones idees sinó de ser, alhora, canal d’inspiració per a altres escoles del país i, d’aquesta manera, contribuir a construir nous relats i imaginaris col·lectius des de l’arrel, des de l’educació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa