Reflexions pel bé comú

La Fundació Collserola inaugura la nova edició del cicle de conferències «Reflexions a l'Escola»

John Carlin, que inaugurarà el cicle de conferències «Reflexions a l’Escola»


Són temps convulsos, d’incertesa i d’imprevisibilitat i, en temps accelerats, s’imposa reflexió. La Fundació Collserola dedica la desena edició del seu cicle de conferències Reflexions a l’escola al concepte de “bé comú”, un objectiu i construcció col·lectius inherents a la vida en societat a partir dels drets, el benestar, l’educació, la llibertat i la responsabilitat. 


En paraules de David Sierra, director de la Fundació Collserola: “L’educació, i l’escola com a institució, han de ser espais on es faci valer l’esperit crític i creatiu que ens allunya del pensament únic, incompatible amb la cultura. És en aquest sentit que s’organitzen aquestes conferències, per obrir un espai de diàleg dins de l’aula, que convida a participar a la comunitat educativa.”
 

L’antropòloga i educadora social Yayo Herrero Foto: Carme Ripollès

 

En aquesta nova edició de les Reflexions a l’escola, se situarà aquesta idea al centre per abordar-la des de diferents perspectives i sensibilitats en quatre conferències gratuïtes (us hi podeu inscriure aquí) moderades per la periodista cultural i cap de redacció de Núvol Clàudia Rius:

El futbol com a bé comú, amb John Carlin.
Dilluns 10 de febrer a les 19 h a l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia.
L’escriptor, periodista i realitzador de documentals se centra en el poder conciliador del futbol, un esport de masses que, més enllà del seu aspecte competitiu, contribueix a la cohesió social com demostren els casos de Ruanda, on, després del genocidi, hutus i tutsis van unir-se al voltant del futbol o el d’israelians i palestins units en la celebració dels gols de Leo Messi.

Una cultura que posi la vida al centre, amb Yayo Herrero.
Dimecres 19 de febrer a les 19 h a l’Escola Avenç.
En plena crisi de civilització, en què l’economia, la cultura i la política hegemòniques resulten contràries a la vida, l’antropòloga i educadora social Yayo Herrero proposa deconstruir els mites i creences en què es recolza la cultura occidental, un pas previ a reorientar accions i pràctiques per situar la vida, vulnerable i finita, com una prioritat.
 

L’activista social, periodista i exdiputat David Fernàndez. Foto: Jordi Borràs


O ens en sortim més lliures, o ens en sortirem més esclaus, amb David Fernàndez.
Dilluns 9 de març a les 19 h a l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia.
L’activista social, periodista i exdiputat David Fernàndez se serveix d’una metàfora, un aeroport, que encarna l’individualisme, el consumisme, l’estandardització i la seguretat de la societat que hem construït, per parlar sobre la llibertat.

El dret a la informació, un combat diari, amb Neus Tomàs.
Dilluns 16 de març a les 19 h a l’Escola Ramon Fuster.
El mal periodisme és rentable, fàcil, i pot arribar a ser molt perillós. En temps de desinformació i notícies falses cal que periodistes i ciutadans siguin responsables. Neus Tomàs, periodista i directora adjunta d’eldiario.es enfocarà el “bé comú” a partir del dret a la informació i també dels deures que comporta.
 

La periodista Neus Tomàs.

 

 

Reflexions a l’escola 2020. El bé comú

Els dilluns 10 de febrer i 9 i 16 de març i el dimecres 19 de febrer als centres de la Fundació Collserola.

 

Nou comentari

El Zapateado de Sarasate
El violinista Gil Shaham interpreta una de les peces més conegudes del compositor basc
Més entrades...