Programa LECXIT. Fundació Bofill.


Les dades són alarmants: a Catalunya, un de cada quatre infants té un nivell lector baix quan acaba sisè de primària. És a dir, el volum d’alumnes que entren a secundària sense acabar de comprendre el que llegeixen és altíssim. I aquest és un dels motius principals del fracàs escolar. Però no només això: l’alumnat que pertany a famílies amb baix nivell de renda, a quart de primària presenta un nivell de competència lectora que correspon a gairebé mig curs acadèmic menys que l’alumnat de famílies benestants.

Ens n’alerta la Fundació Bofill a través del LECXIT, un programa en què tothom que ho vulgui pot acompanyar un infant a llegir. L’objectiu és clar: eliminar les desigualtats i aconseguir que entenguin i estiminin els llibres. Després de més de deu anys de recorregut, al gener del 2023 LECXIT iniciarà un nou repte: s’implementarà a cinquanta nous centres educatius de Catalunya que formen part d’un estudi d’impacte. És per això que estan buscant 500 nous voluntaris i voluntàries. Per formar-ne part, no cal pertànyer al món educatiu ni tenir experiència prèvia: la crida és per a totes les persones que sentin passió per la lectura i vulguin acompanyar a llegir un infant de quart, cinquè o sisè de primària.

Si hi vols participar, només es demana això: que hi puguis dedicar una hora a la setmana en horari de tarda, que t’hi comprometis fins al final del curs escolar (vint sessions de gener a juny, aproximadament) i que aportis un certificat negatiu de delictes de naturalesa sexual. Podràs comptar amb un equip professional que t’assessorarà, rebràs una formació prèvia i en acabar el voluntariat, tindràs un certificat de funcions. T’hi pots inscriure ara mateix a través d’aquest enllaç i si tens dubtes, els pots consultar aquí: [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa